marți, septembrie 26, 2023
Noutati

Anumite electrocasnice umflă factura la electricitate. Iată care sunt acestea

Facturile la energie au devenit o mare îngrijorare pentru populație. Românii se gândesc în fiecare zi la măsuri pentru a putea reduce plățile, iar pentru asta, există câteva obiecte din gospodărie la care trebuie să renunți urgent pentru a face economie la curent.

Cel mai mare consumator de energie electrică din gospodărie este aparatul de încălzire și răcire. De exemplu, aparatele centrale de aer condiționat, centralele termice pe gaz sau caloriferele electrice, utilizează tone de energie pentru a menține casa la temperatura optimă.

Pe locul doi în topul celor mai mari consumatoare de energie electric se află încălzitorul de apă electric. Acesta are un consum de 12%. Chiar dacă este folosit pentru duș, spălatul vaselor sau spălarea rufelor, aceste activități se adună, iar consumul la energie poate crește considerabil în fiecare lună.

NU RATA: Anunțul momentului în showbiz! Vedeta a devenit mamă la 46 de ani

De-a lungul timpului, becurile au devenit mult mai eficiente din punct de vedere energetic. În zilele noastre, cea mai bună metodă de iluminat de pe piață au devenit LED-urile. Acestea utilizează mai puțină energie, căci sunt mai durabile. Totuși, iluminatul reprezintă o parte destul de semnificativă la consumul de energie lunar.

Să nu uităm nici de frigider. Acesta vă încarcă factura cu un consum de 8% deoarece acumulează o cantitate mare de energie electrică pe care o folosește pur și simplu pentru că este pornit în permanență.

Mașina de spălat și uscătorul au și ele un consum de 5%. Cuptorul vă „mănâncă” 3% din energia electrică, mai ales dacă aveți un cuptor și un aragaz electric.

Mașina de spălat are un consum de 5%

De asemenea, televizorul și cutia de cablu aduc pe factură un consum de 2%, chiar dacă sunt oprite. În intervalul de timp în care acesta nu este pornit, poate acumula o energie considerabil, iar totalul lunar de pe factură s-ar putea să vă cam supere.

În plus, mai există câteva aparate care pot consuma multă energie în modul standy sau atunci când sunt oprite. Unele dintre exemple sunt imprimanta, cuptorul cu microunde sau computerul.

IATĂ CARE SUNT CELE 8 ELECTROCASNICE CARE NE FAC SĂ SCOATEM BANI BUNI DIN BUZUNAR PENTRU FACTURA LA ELECTRICITATE

1. APARATUL DE ÎNCĂLZIRE ȘI RĂCIRE
2. ÎNCĂLZITORUL DE APĂ ELECTRIC
3. BECURILE
4. FRIGIDERUL
5. MAȘINA DE SPĂLAT
6. USCĂTORUL DE RUFE
7. CUPTORUL ELECTRIC
8. TELEVIZORUL
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro