marți, septembrie 26, 2023
Noutati

În orașul Negrești, din județul Vaslui, lucrează doar 900 de oameni din 10.000 de locuitori

Orașul Negrești, din județul Vaslui, numără aproximativ 10.000 de locuitori. Doar 900 de persoane au locuri de muncă, restul fiind șomeri.

Negrești este cel mai sărac oraș de la noi din țară, neavând industrie sau spitale. Tinerii au ales să părăsească locul natal și să se îndrepte către alte locuri, chiar din străinătate, pentru un trai decent.

În contrast cu orașul Negrești se situează comuna Hoceni, din apropiere. Acolo, primăria a accesat fonduri de milioane de euro, iar profesorii dispun de salarii mult mai mari față de cele de la oraș. În acte, 9.800 de persoane figurează ca locuitori ai orașului Negrești. În schimb, un sfert dintre ei au plecat din localitate, în căutarea unor locuri de muncă.

Mai mult decât atât, în orașul vasluian a existat un spital care a fost chiar și modernizat, în urmă cu 14 ani. În el s-au investit 4,5 milioane de euro pentru reparații, iar, un alt milion de euro a fost folosit pentru aparatura medicală. În anul 2011, spitalul era modern și util, însă, guvernarea de atunci a considerat că trebuie închis.

Vasile Voicu, actualul primar al orașului Negrești se plânge de condițiile în care trăiesc cetățenii de ale căror drepturi are grijă.

„S-a redus rata șomajului, dar explicația este aceea că majoritatea tinerilor au plecat în afara țării. 2000 de tineri sunt plecați. Mulți, mulți! În Italia, Spania, Germania, Irlanda și multe țări ale Europei și nu numai… Avem destule proiecte la nivelul orașului și la nivelul zonei, dar societățile comerciale care câștigă acele lucrări se confruntă cu această problemă, a lipsei forței de muncă. Nu știm ce o să se întâmple. Nu știm ce o să facem în aceste condiții”, a spus Vasile Voicu.

CITEȘTE ȘI: Atenție, români. O nouă campanie de fraudare a început în numele ANAF. Instituția avertizează să nu deschideți mesajele și linkurile primite
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro