marți, martie 5, 2024
Noutati

Inflația a golit buzunarele românilor. Prețul alimentelor a crescut semnificativ în acest an

Invazia Ucrainei de către Rusia a determinat o creștere majoră a alimentelor, atât în țară noastră, cât și peste hotare. Prețurile alimentelor au crescut cu 23% în 2022 față de anul 2021, astfel că magazinele alimentare, piețele și supermaket-urile au majorat costul alimentelor.

Saltul inflației a adus un mare gol în buzunarele românilor, astfel că, o familie tradițională, pentru un coș de cumpărături care conține alimente de bază, a ajuns să cheltuiască dublu sau chiar triplu.

Printre alimentele care au avut o creștere exagerată în anul 2022 se numără uleiul, ouăle, laptele și zahărul. Un litru de ulei a ajuns să coste între 9 lei si 15 lei, iar românii cheltuiesc pe cel mai ieftin carton de 30 de ouă până la 20 de lei.

O femeie s-a plâns pe rețele de socializare de scumpirea alimentelor, astfel încât se deduce că în rândul românilor există o adevărată dramă cauzată de scumpirea alimentelor.

De asemenea, mălaiul, alimentul preferat de către gospodine pentru mămăligă, dar și pentru că prețul său era mai ieftin decât pâinea în trecut, și-a mărit prețul enorm.

O postare pe rețelele de socializare a făcut ravagii în rândul gospodinelor, astfel că o pungă de mălai a ajuns să coste până la 9 lei si 49 de bani. Desigur că există si prețuri rezonabile, însă cu toate acestea mălaiul s-a scumpit.

„La multe alimente s-au triplat preturile. Până toamna trecută luam litrul de ulei cu 3,5 lei (10 lei), mălaiul cu 2 lei (7 lei), zaharul tot cu 2 lei (acum e 6 lei)”, a comentat Katy Katy pe pagina de Facebook a Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (ANPC).

 

(CITEȘTE ȘI: Speriată că pe data de 21 a fiecărei luni aude sunete ciudate noaptea, în bucătărie, această femeie a instalat o cameră de supraveghere. Ireal ce a văzut)
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro