marți, septembrie 26, 2023
Noutati

Escrocheriile cibernetice fac victime! Iată cum au încercat câțiva infractori să păcălească o femeie din Prahova

Escrocheriile cibernetice din România nu ezită să apară. Majoritatea lumii s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu mesaje sau apeluri false, menite să fure bani sau conturi. Ei bine, ultima tentativă a infractorilor este Instagramul. Această escrocherie a făcut, deja, ”victime”.

O femeie din Prahova, a fost ademenită în mediul online, cu o schema care îi promitea câștiguri în valoare de 2.500 euro. Deși combinația părea tentantă, infractorii urmăreau, de fapt, să fure contul de ”Instagram” al femeii.

Pentru a intra în posesia premiului, victima a trebuit, prima dată, să descifreze un cod dintr-o fotografie. Ulterior, ”pirații” internetului au cerut datele personale și contul de PayPal, iar în acel moment, prahoveanca a realizat că tot ce i se întâmplă, este o escrocherie.

După ce femeia a cerut informații suplimentare, infractorii cibernetici și-au pierdut din limbajul formal, ceea ce a dat de înțeles instant că este o farsă. La scurt timp, informațiile au ajuns la Observatorul Prahovean, pentru a se face lumină în acest caz. Autoritățile sfătuiesc întreaga populație să evite toate propuneri nesigure, care le pot pune în pericol atât viața, cât și bunurile materiale.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cazacu a primit un avertisment din partea Ramonei Olaru: „Demonul nu poate fi calmat”

Conversație între femeia din Prahova și infractorii cibernetici:

Infractorii: „Compania are nevoie de la tine de niște confirmări. Tot ce trebuie să faci este să adaugi emailul oferit de companie în tabloul de board Instagram (paymentbroker0gmail.com) și apoi vei primi imediat cei 2500 de euro ca și ceilalți, pentru a promova emailul companiei”.

Victima: „Nu văd legătura. Vreți să îmi accesați contul prin metoda asta? Ce siguranță am că nu îmi pierd contul?”

Infractorii: „Vă pot trimite mărturii, credeți-mă, nu voi face nimic pentru contul dumneavoastră.”
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro