miercuri, septembrie 27, 2023
Noutati

Cât consumă un televizor smart? Românii vor fi uimiți de cifrele înregistrate la contoare!

Tehnologia este într-o continuă dezvoltare, iar oamenii profită la maxim de acest lucru. În majoritatea locuințelor, românii au cel puțin un televizor smart, la care se uită zilnic. Unul dintre principalele motive pentru creșterea facturii de curent poate fi chiar acesta. Calculele ne demonstrează faptul că perioada medie de funcționare a unui televizor este de minim cinci ore pe zi.

Pentru a afla cu exactitate cât consumă lunar acest dispozitiv, trebuie doar să înmulțim puterea watt-ului cu cea a numărului de ore utilizate. Deși consumul unui televizor este mai mic față de alte aparate electrocasnice, folosit în exces poate contribui simțitor la creșterea facturilor. Există pe piață o mulțime de televizoare diferite atât din punct de vedere al claselor energetice, cât și al prețurilor.

( NU RATA: SECRETUL PRIN CARE POȚI REDUCE CONSUMUL DE ENERGIE ELECTRICĂ, CÂND FOLOSEȘTI MAȘINA DE SPĂLAT RUFE )

Prețul crescut al televizorului te poate scăpa de factura încărcată

Furnizorii, însă, ne recomandă să achiziționăm un dispozitiv din clasa A, care ne va salva de cheltuieli suplimentare. Majoritatea televizoarelor, consumă în jur de 100kW/h. Înmulțit cu numărul mediu de funcționare, observăm că se ajunge la un consum total de 15kW pe lună. Deși prețul de achziție al unui televizor OLED este mai mare, pe termen lung, investiția se amortizează.

Comparativ cu o plasmă, LED-urile consumă de trei ori mai puțin, fiind un adevărat beneficiu pentru utilizatori. Cu cât este mai mare calitatea ecranului, cu atât este necesară mai multă electricitate. Spre exemplu, un televizor cu tehnologie 8K, depășește simțitor consumul unuia de 4K. Pentru a avea parte de un raport preț-calitate bun, specialiștii ne sfătuiesc să urmăm câțiva pași simpli.

În primul rând trebuie să minimizăm luminozitatea ecranului TV și să îl setăm pe modul economic. De asemenea, putem programa dispozitivul să se oprească după un anumit număr de ore, pentru a salva curent electric.

Altă modalitate de economisire este să scoatem televizoarele din priză, când plecăm de acasă. Chiar dacă se află în mod stand-by, aceste dispozitive sunt consumatoare de energie.

( CITEȘTE ȘI: ANUNȚ PENTRU ROMÂNI. CE SE VA ÎNTÂMPLA CU FACTURILE LA ENERGIE ELECTRICĂ )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

 
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro