marți, martie 5, 2024
Noutati

Medicul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu este invitat la podcastul ”ALTCEVA cu Adrian Artene”, care va putea fi urmărit sâmbătă, 27 august, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube dedicat. Medicul a vorbit, printre altele, despre obiceiurile nesănătoase pe care oamenii le au atunci când gătesc și a oferit și un răspuns, cât poate de clar, la întrebarea care stă pe buzele multora: Este sau nu sănătoasă mâncarea de origine animală pentru oameni? Pentru a vedea interviurile realizate de directorul editorial al Grupului Gândul, de-a lungul timpului, cu mari personalități ale României, abonați-vă la canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene.

Virgiliu Stroescu este un medic cu o carieră vastă, de peste 20 de ani, în ramura endocrinologică și este specialist în nutriție. De-a lungul timpului, medicul a realizat cercetări științifice ample, efectuate în cadrul Centrului de Medicină Sportivă şi în cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale.

Competenţele sale profesionale şi specializările obţinute se extind şi în nutriţie, alimentaţie sănătoasă, alimentaţie inteligentă şi alimentaţie sportivă. Invitat la podcastul realizat de Adrian Artene, medicul Virgiliu Stroescu a explicat ce s-ar întâmpla în organism, atunci când omul consumă hrană de origine animală și cât de nocivă ar fi aceasta în combinație cu prăjelile.

Totodată, medicul a mai susținut că uleiul este cancerigen pentru om și trebuie evitată pe cât posibil, mâncarea prăjită în ulei.

Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu este invitat în cadrul podcastului ”ALTCEVA cu Adrian Artene”, ce va putea fi urmărit sâmbătă 27 august, pe canalul de YouTube dedicat / (Foto: captură ecran)
Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu este invitat la podcastul ”ALTCEVA cu Adrian Artene”, care va putea fi urmărit sâmbătă 27 august, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube dedicat / (Foto: captură ecran)

(CITEȘTE ȘI: Virgiliu Stroescu este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)

„Hrana animală nu este sănătoasă pentru om”

Medicul a explicat în detaliu de ce nu este sănătoasă hrana animală pentru om și susține că aceasta are un colesterol ridicat, care afectează buna funcționare a organismului uman.

„Toată hrana de origine animală nu este sănătoasă pentru om. Hai să înțelegem treaba asta. Am avut conflict mare cu mari profesori din țară. M-au lovit, m-au insultat, dar dacă stai și gândești, îți spun un singur lucru.

Au colesterol mai mult decât trebuie și au grăsimi animale care nu sunt normale pentru om. Sunt peste 40 lucruri care arată superioritatea hranei vegetale.

(NU RATA: Răzvan Theodorescu este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene)

Deci hrana animală nu e sănătoasă. Acum, când începi să prăjești hrana animală și o frigi este total nesănătoasă, poate fi cancerigenă. Dacă iei uleiul și încingi… uleiul e făcut din acizi grași, în lanțul de carbon, hidrogen și oxigen. Și așa cum e furculița cu trei degete, așa sunt trigliceridele”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

medicul Virgiliu Stroescu a explicat ce s-ar întâmpla în organismul uman, atunci când consumă hrană de origine animală / (Foto: Captură ecran)
Medicul Virgiliu Stroescu a explicat ce s-ar întâmpla în organismul uman, atunci când omul consumă hrană de origine animală / (Foto:Captură ecran)

(CITEȘTE ȘI: Avertismentul nutriționistului Virgiliu Stroescu: ”E nenorocire dacă nu faceți asta!)”

„La o temperatură mare, uleiul devine o substanță care favorizează apariția cancerului”

Mai mult decât atât, Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă asupra modului în care uleiul este folosit des în bucătării. Medicul recomandă ca uleiul să fie evitat și înlocuit cu preparate sănătoase.

„Ei bine, în momentul în care temperaturile sunt foarte înalte, astea fac cercuri, fac substanțe policiclice care sunt dovedite cancerigene.

Uleiul încins, sub orice formă, chiar dacă pui ceapă și o încingi, să nu depășească temperatura în care bagi degetul și nu te frige. La o temperatură mare, uleiul devine o substanță care favorizează apariția cancerului”, a mai spus medicul.

Virgiliu Stroescu a transmis și un mesaj către soții și mame și le-a sfătuit să evite cu orice preț preparatele care au la bază prăjirea în ulei la o temperatură ridicată: „Dragi gospodine, de azi înainte, dacă iubiți familia dumneavoastră, nu mai încingeți sub nici o formă uleiul și substanțele uleioase”. 

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro