marți, martie 5, 2024
Serialul Hackervile

Hackerii pro-Putin au atacat de peste 80 de ori sistemele informatice din Republica Moldova


Sistemele informatice din Republica Moldova au fost atacate de peste 80 de ori, în ultimele ore, a anunțat, joi, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică din țara vecină.

Potrivit unui comunicat al acestui serviciu, citat de presa moldoveană și de Agerpres, „scopul acestor tentative de atac cibernetic a fost de a cauza indisponibilitatea resurselor informaţionale ale statului prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, având obiectivul de a suprasolicita resursele de procesare ale sistemelor informaţionale”.

„Conform analizei preliminare, atacurile au un caracter distribuit şi sunt efectuate din afara R. Moldova, de pe adrese IP localizate în diferite ţări, de pe echipamente şi reţele compromise – situaţie tipică pentru astfel de incidente cibernetice”, precizează serviciul menţionat. Totuşi, asigură acesta, impactul asupra funcţionării sistemelor atacate cibernetic a fost unul limitat.

Gruparea pro-rusă Killnet a ameninţat pe 23 august că va ataca cibernetic reţelele instituţiilor din Republica Moldova.

Killnet, o grupare care sprijină înfocat războiul barbar al lui Putin în Ucraina, a mai atacat, din februarie până acum, numeroase alte sisteme informatice publice și private din diverse țări. În urmă cu câteva zile, ei au atacat sisteme informatice din Estonia, după ce această țară a hotărât să dărâme mai multe monumente din perioada ocupației sovietice. 

Editor : Adrian DumitruSource link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro