marți, martie 5, 2024
Hackeri

Poliţia avertizează cu privire la un mesaj de tip SMS, primit de utilizatorii serviciilor de telefonie din România

Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a declarat la Antena 3 că este vorba despre un atac cibernetic.

„Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulţi cetăţeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link şi să şteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informaţii sensibile şi să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a spus specialistul.Recomandarea poliţiei vine după ce mai mulţi români au primit de Paşte SMS-uri în care erau îndemnaţi să acceseze link-uri pentru a asculta mesajele vocale. O dată apăsat, link-ul respectiv îndreaptă utilizatorul către site-uri compromise.

Astfel hackerii pot obţine informaţii sensibile de la utilizatori precum date personale, financiare şi de autentificare.

Cum ne dăm seama că mesajul nu vine de la cunoscuţi? Ei bine, aproape toate SMS-urile primite de la hackeri au greşeli de redactare. Drept urmare, Poliţia Română ne îndeamnă pe toţi să nu apăsăm pe link-uri necunoscute, să ştergem mesajul şi foarte important, să nu furnizăm nimănui datele noastre personale.

 Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro