joi, septembrie 21, 2023
Hackeri

Site-urile mai multor instituții din România au fost atacate cibernetic. Printre ele se numără gov.ro și mapn.ro

Site-urile mai multor instituții din România au fost victimele unor atacuri cibernetice, vineri dimineață.

Accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului OPT Bank a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Atacurile cibernetice au fost revendicate de grupul de hackeri pro-rus Killnet. Mai multe detalii AICI.

Atac cibernetic ce a vizat site-ul Poliţiei de Frontieră Române
Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei de Frontieră Române (www.poliţiadefrontieră.ro) a fost respins vineri, 29 aprilie, în cursul dimineții, de către specialiştii in comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul Poliţiei de Frontieră conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei de Frontieră.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul PFR”, a transmis Poliția de Frontieră.

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, a transmis MApN.

Vă informăm că, în urma atacului cibernetic din această dimineață, website-ul OTP Bank România a fost indisponibil pentru o perioadă foarte scurtă de timp, la această ora fiind funcțional. Site-ul otpbank.ro găzduiește doar informații publice, astfel nu au fost vizate informații confindențiale sau date ale clienților. Infrastructura băncii nu a făcut obiectul acestui atac, nu a fost afectată în niciun fel, în niciun moment, operațiunile decurgând normal.

Echipa de experți a OTP Bank România dă dovadă permanentă de vigilență, iar monitorizarea securității, răspunsurile prompte la eventuale incidente și protejarea datelor și a informațiilor private reprezintă o prioritate pentru bancă”, a transmis, de asemenea, OPT Bank.
 Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro