marți, martie 5, 2024
Hackeri

Florin Cîțu: ”Nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului”

Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, a comentat, luni, faptul că hackerii ruși au scris în mod eronat că Marcel Ciolacu este preşedintele instituției pe care o conduce chiar el.

 

”În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect dar să greşeşti funcţia. Cred că mai uşor îi greşeai funcţia decât să greşeşti invers, dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat Cîţu, potrivit News.ro.

Preşedintele Senatului a precizat că sunt mai multe semne de întrebare acolo.

Am spus că în general, dacă e nevoie şi dacă se aprobă, să mergem în această direcţie, am văzut declaraţii ale unor oficiali români care au spus foarte clar că se schimbă legislaţia tocmai ca să se facă acest lucru, de aceea am dubii. E adevărat că există un val care încearcă să pună toate ce se întâmplă rău asupra mea”, a mai spus Florin Cîţu, despre declaraţiile privind armamentul pe care ţara noastră ar putea să îl livreze Ucrainei.

Cîţu a mai precizat că este un război cibernetic, iar atacurile vizează toată lumea.

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet a ameninţat că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi. Poliţia Română anunţă că site-ul propriu a fost vizat de un atac.

 Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro