marți, mai 28, 2024
Noutati

Imagini în premieră cu expoziţia ”Thierry Mugler, Couturissime”

După succesul său imens la Montreal, Rotterdam și München, retrospectiva extravagantă dedicată lui Thierry Mugler se află acum în inima Parisului, expusă la Muzeul de Arte Decorative. Mugler a murit în luna ianuarie a acestui an, la vârsta de 73 de ani! 

Acesta va fi, cu siguranță, una dintre cele mai discutate expoziții de modă ale anului! Retrospectiva Thierry Mugler: Couturissime, care a fost prezentată pentru prima dată la Muzeul de Arte Frumoase din Montreal în 2019, continuând apoi spre Rotterdam și München cu același succes, va fi deschisă acum la Musée des Arts Décoratifs din Paris, relatează Vogue.fr.

O premieră mondială pentru Thierry Mugler, a cărui viziune asupra modei a fost o sărbătoare a spectaculosului. Designurile ”extraterestre” ale lui Mugler vorbesc de la sine în această expoziție. De la celebra colecție La Chimère la robo-woman futuristă, au fost expuse un total de 140 de creații concepute între 1973 și 2001. Precum și parfumurile de cult, fotografiile și schițele nevăzute ale designerului.

Un designer cu mai multe ”fațete” creative, Mugler s-a aventurat și în lumea cinematografiei, dar și a muzicii.

Muzeul își inițiază primele expoziții în lumea modei. Metamorfozele, super-eroinele și cyborgii sunt deja prezenți în opera lui Mugler: el a perceput foarte devreme revoluțiile transumane.  Creațiile sale creează un univers de farmec și seducție la frontierele realității”, spune Nathalie Bondil, directorul general și curatorul șef al MAMM. Care a creat expoziția de mare amploare într-un moment în care cererea pentru expoziții de modă nu fusese niciodată la nivelul acesta.

Mugler, primul designer care a realizat o prezentare de modă virtuală

În 1974, Mugler şi-a creat propriul brand, iar deja în 1978 şi-a deschis primul butic la Paris, unde a prezentat o colecţie unică pentru bărbaţi. Ulterior, în următorii doi ani acesta a reuşit să deschidă mai multe buticuri. În 1998, Thierry a devenit primul designer care a creat o prezentare de modă virtuală pe un computer.

Parfumurile de la Mugler au devenit, de asemenea, o caracteristică a mărcii.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro