joi, septembrie 21, 2023
Serialul Hackervile

Site-ul în limba engleză al Ministerului Apărării a fost atacat cibernetic


Ministerul Apărării anunță că versiunea de limbă engleză a site-ului său a fost atacată cibernetic, sâmbătă, în jurul orei 4:30. Conform MApN, atacul cibernetic a fost unul de tip DDoS (Distributed Denial of Service).

Originea atacului sau identitatea atacatorilor nu a putut fi confirmată, încă, conform MApN, care precizează că „este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”.

„Sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04.30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naționale, https://english.mapn.ro/, s-a declanșat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS).

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Apărării.

La începutul acestei lunii, hackerii ruși de la Killnet, susținători ai regimului Putin și ai atrocităților comise de armata rusă împotriva ucrainenilor, au revendicat mai multe atacuri cibernetice împotriva unor site-uri guvernamentale și private din România. Atunci, ținta unui astfel de atac a fost și site-ul Digi24.ro.

Editor : Adrian DumitruSource link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro