marți, martie 5, 2024
Serialul Hackervile

Poliția italiană a dejucat atacuri ale unor hackeri pro-ruşi în perioada Eurovisionului


Poliţia italiană a anunțat că a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision desfăşurat la Torino.

Formaţia ucraineană Kalush Orchestra a câştigat concursul cu piesa Stefania, obţinând o victorie plină de emoţie ce a fost primită cu bucurie şi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În timpul procesului de votare şi a spectacolului, departamentul de securitate cibernetică al poliţiei a blocat câteva atacuri asupra infrastructurii reţelei desfăşurate de gruparea de hackeri Killnet şi de grupul afiliat Legion, a anunțat poliţia italiană duminică, potrivit Reuters, preluată de Reuters.

Poliţia a adunat informaţii de pe grupurile de Telegram ale hackerilor pentru a preveni alte atacuri şi pentru a identifica locaţia geografică de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice.

Organizatorul Eurovision 2022 anunță că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate s-ar număra și juriul din România, alături de cele din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru, scrie ESCXTRA, publicație specializată în Eurovision.

În replică, TVR a acuzat organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc, oferind punctaje diferite concurenților din finală. Potrivit unui comunicat transmis de TVR, juriul românesc acordase punctaj maxim echipei care a reprezentat Republica Moldova, însă EBU ar fi decis să acorde punctele Ucrainei.

La 11 mai gruparea Killnet a revendicat un atac asupra siturilor mai multor instituţii italiene, inclusiv asupra Senatului, şi a Institutului Naţional pentru Sănătate (ISS), conform agenţiei de presă ANSA.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, numeroase guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în aşteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor IT şi a infrastructurii. Moscova neagă că ar desfăşura astfel de atacuri cibernetice, mai notează Reuters.

Editor : B.P.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro