marți, septembrie 26, 2023
Serialul Hackervile

Cîțu, deranjat că a fost confundat cu Ciolacu: Ce hackeri sunt ăia care nu știu cine e șeful Senatului? Dădeai search pe Wikipedia


“E bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect dar să îi greșești funcția”, a declarat luni Florin Cîțu, întrebat despre faptul că hackerii care stau în spatele atacurilor cibernetice din ultimele zile au trecut funcția de președinte al Senatului la fotografia lui Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu a fost întrebat despre valul de atacuri cibernetice din ultimele zile, revendicate de gruparea rusă Killnet

“În primul rând nu știu ce hakeri sunt ăia care nu știu cine este președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților. Dar, trecem peste asta.

În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat (al hackerilor – n.r.) e bizar să ai poza președintelui Camerei Deputaților, să ai numele corect, dar să îi greșești funcția. Cred că mai ușor îi greșeai funcția decât să greșești invers. Un simplu search pe Wikipedia și găseai cine e președintele Senatului.

Sunt mai multe semne de întrebare acolo.

Cred că declarațiile nu au fost cele mai benigne dintre toate, eu am spus că în general dacă e nevoie și dacă se aprobă putem să mergem în această direcție. Am văzut că e un val care încearcă să pună tot ce se întâmplă rău asupra mea”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă este România pregătită să facă față acestui val de atacuri, Cîțu a răspuns: “Nu e chiar un război cibernetic. Se trimit mai multe mesaje, se aglomerează site-urile care se blocheaza, nu se fură informații, nu se face nimic.”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că este o greşeală nominalizarea sa în mesajul grupării de criminalitate cibernetică Killnet, care a revendicat atacul cibernetic produs vineri dimineaţa asupra mai multor site-uri ce aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România.

„După cum aţi văzut, e o greşeală acolo, sunt şi eu, dar nu am o problemă că sunt nominalizat eu ca şi preşedinte al Senatului. Declaraţia mea a fost una foarte clară. România, dacă este nevoie, este pregătită, atât legal cât şi moral, să facă acest pas. În acest moment nu există o decizie în sensul acesta”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează faptul că există date potrivit cărora atacul cibernetic de vineri ar fi pornit şi de la declaraţiile pe care le-a făcut zilele trecute referitoare la trimiterea de arme de către România în Ucraina.

Atacul cibernetic produs vineri dimineaţa asupra mai multor site-uri ce aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică Killnet şi este justificat de aceştia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Editor : G.M.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro