vineri, iunie 14, 2024
Serialul Hackervile

SRI avertizează asupra unor posibile atacuri ransomware. Hackerii vor să utilizeze adrese de mail ale unor instituții din România


Serviciului Român de Informații (SRI) avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă, prin utilizarea unor adrese de mail aparţinând unor instituţii din România.

Potrivit unui comunicat al SRI, la nivelul Centrului Național CYBERINT au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime.

Se recomandă să nu se acceseze link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.

Aceleași măsuri de precauție sunt recomandate și cu privire la accesarea link-urilor sau a atașamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram sau altele. 

„De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranță (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum și stocarea acestor copii pe suporți de memorie separați fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, se mai arată în comunicat.

Editor : A.A.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro