sâmbătă, septembrie 23, 2023
Noutati

Pray for Ukraine Sa ne rugam pentru Ucraina dar ai nostri mor de foame 2022

Cand in tara avem atatia oameni care au nevoie de ajutor, noi punem postari cu Pray for Ukraine sau cu Sa ne rugam pentru Ucraina, dar pentru ai nostri cine se roaga?

Putin din istoria relatiilor dintre Ucraina si Romania:

Masacrul de la Fântâna Albă

În 1940, România a fost forțată să cedeze Uniunii Sovietice un teritoriu locuit de peste 3 milioane de persoane, în urma ultimatumului primit în luna iunie a aceluiași an. Imediat ce administrația și armata română au fost evacuate, trupele din Armata Roșie și NKVD au ocupat teritoriul. Multe familii au fost luate prin surprindere de această desfășurare rapidă a evenimentelor cu membri de ambele părți ale noii granițe.

În această situație mulți dintre ei au încercat să se reunească cu familiile trecând granița în mod legal sau, dacă nu era posibil, ilegal. Conform datelor oficiale sovietice, în zona patrulată de Unitatea 97 de grăniceri sovietici, 471 de persoane au trecut granița ilegal din zonele HlibocaHerțaPutila și Storojineț. Zona acestei unități era pe o distanță de 7.5 km la sud de Cernăuți.

Din zonele mai îndepărtate, VășcăuțiZastavnaNoua-SulițăSadagura și Cernăuți-rurală, 628 de persoane au trecut granița pentru a se refugia în România. Acest fenomen a fost prezent în toate grupurile sociale și etnice din teritoriile ocupate. În primul an de ocupație sovietică, estimările ucrainene dau ca cifră un număr de peste 7.000 de refugiați în România, dar acest număr ar putea fi mult mai mare.

Autoritățile sovietice au reacționat în două moduri: în primul rând au întărit patrularea granițelor, în al doilea rând au făcut liste cu familiile care aveau rude și în România și declarându-le trădători de țară și deportându-le la muncă forțată. Listele unității 97 de patrulare numărau la 1 ianuarie 1941 1.085 de persoane. Listele altor localități includeau numele a peste 1.294 de persoane (la 7 decembrie 1940). Din acest moment au început să fie considerate trădătoare de țară chiar și persoanele care erau doar bănuite că ar avea intenții să fugă în România.

Pray for Ukraine dar Ucraina interzice in scoli limba romana

În Bucovina de dincolo de graniță, directorul unei școli românești vechi de două veacuri aruncă în joc opționale și cercuri de studiu pentru ca elevii să nu piardă limba română. E singura rezistență pe care și-o poate permite în fața noii legi a educației promulgate de Kiev, care va reduce drastic din toamnă învățarea în limba maternă a minorităților recunoscute. Reporterii Libertatea au mers în două comunități românești și au vorbit cu cei care se tem că asimilarea pândește de după colț în Ucraina.

Pray for Ukraine dar Presedintele Ucrainei critica Romania

pray for ukraine

Volodomir Zelenski a spus într-un discurs oficial din 2020, de Ziua Unității și Libertății Ucrainei, că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”, o poziție ce a trecut nesancționată de România, care o susține acum ferm în fața agresiunii ruse.  Astfel, în discursul oficial al președintelui Volodimir Zelenski de pe 22 ianuarie 2020, de Ziua Unității și Libertății Ucrainei, șeful statului vecin a declarat, cu subiect și predicat, că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români” în 1918. Deci noi suntem agresorii

Pray for Ukraine dar Romanii din Ucraina sunt umiliti de presedintele Ucrainei

Cu ocazia Zilei Unității, într-o postare pe pagina personală de Facebook, președintele ucrainean a transmis un mesaj care vine precum o lovitură pentru românii care locuiesc în Ucraina. 

„Ziua aceasta este a noastră”, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pe Facebook de Ziua Unității. De menționat este faptul că acest lucru nu a fost însă valabil și pentru românii care trăiesc acolo.

Mai exact, în mesajul postat de liderul ucrainean sunt menționați ucrainenii, rușii, tătarii și maghiarii, dar nu și românii, deși sunt a treia cea mai mare comunitate etnică din Ucraina. De menționat este faptul că, același mesaj, cu aceeași omisiune, a fost publicat de asemenea și pe site-ul oficial al Președinției Ucrainei.

Pray for Ukraine dar Concluzie? Hai sa ne rugam pentru saracii nostri si sa ii ajutam pe ei, iar pe alte tari sa le lasam cu ale lor probleme

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro