sâmbătă, septembrie 23, 2023
Noutati

Cum creezi si vinzi NFT gratuit si platit 2022

Cum să faci și să vinzi un NFT este ceva pe care mulți artiști și designeri îl explorează ca o nouă cale potențială pentru afaceri creative. Arta NFT continuă să facă titluri atunci când piesele ajung la prețuri uluitoare în licitații sau „picături”. Chiar și casele de licitații tradiționale precum Christie’s au organizat licitații de artă NFT care implică sume uriașe de bani, iar mărcile lucrează cu artiști și designeri pentru a crea NFT-uri ca parte a strategiilor lor de a intra în metavers.

Un ghid pas cu pas despre cum să faci și să vinzi un NFT și, eventual, să câștigi niște bani pentru arta ta.

NFT

(Credit imagine: ArtemisDiana prin Getty)

Cum să faci și să vinzi un NFT este ceva pe care mulți artiști și designeri îl explorează ca o nouă cale potențială pentru afaceri creative. Arta NFT continuă să facă titluri atunci când piesele ajung la prețuri uluitoare în licitații sau „picături”. Chiar și casele de licitații tradiționale precum Christie’s au organizat licitații de artă NFT care implică sume uriașe de bani, iar mărcile lucrează cu artiști și designeri pentru a crea NFT-uri ca parte a strategiilor lor de a intra în metavers.

Ar putea părea totuși foarte ciudat, dar ceea ce părea că ar putea fi un moft de scurtă durată nu arată niciun semn că se va stinge. Deci, dacă jetoanele nefungibile sunt aici pentru a rămâne, cel puțin deocamdată, este timpul să te uiți la cum să faci și să vinzi un NFT ca o posibilă rută pentru propria ta creație? În primul rând, subliniem că prețurile obținute de artiști precum Beeple sau de NFT-uri de colecție bine-cunoscute, cum ar fi CryptoPunks, sunt încă relativ rare și că există o mulțime de taxe implicate în generarea, întreținerea și vânzarea unui NFT. De fapt, este posibil să descoperiți că taxele consumă o mare parte din orice preț de vânzare și chiar vă pot lăsa din buzunar, în funcție de cât de mult vindeți NFT.

Acestea fiind spuse, din ce în ce mai mulți artiști, ilustratori și designeri marchează banii din vânzarea NFT-urilor, așa că poate fi ceva ce doriți să luați în considerare. În ghidul de mai jos, vă vom prezenta cum să faceți un NFT pentru munca dvs. și cum să vindeți un NFT printr-o licitație online. Puteți arunca o privire la selecția noastră cu cele mai bune lucrări de artă NFT pentru inspirație – și dacă încă nu sunteți clar ce este cu adevărat un jeton nefungibil, vă recomandăm să citiți explicatorul nostru despre ce sunt NFT  , sigur că sunteți la curent. înainte de a merge mai departe. Dacă sunteți gata să vă scufundați și să vă încercați norocul, citiți în continuare ghidul nostru pas cu pas despre cum să faceți și să vindeți un NFT.

Cum să faci și să vinzi un NFT

Mai întâi va trebui să-ți faci sau „montă” NFT-ul tău. Pentru a realiza un NFT al operei dvs. de artă, va trebui să alegeți o platformă NFT și un portofel de plată, pe acesta din urmă va trebui să îl utilizați pentru a plăti taxe – și pentru a primi orice plată dacă aveți norocul să vă vindeți. NFT. Există o mulțime de platforme online pe care le puteți folosi pentru a crea și vinde un NFT. Unele dintre cele mai populare platforme de licitație NFT includ OpenSea, Rarible (foto de mai sus), SuperRare, Nifty Gateway, Foundation, VIV3, BakerySwap, Axie Marketplace și NFT ShowRoom. Consultați ghidul nostru pentru piețele NFT pentru o comparație a unora dintre cele mai populare opțiuni.

Există și o mulțime de platforme de plată NFT, cu Coinbase, MetaMask, Torus, Portis, WalletConnect, MyEtherWallet și Fortmatic unele dintre cele mai cunoscute. În scopuri ilustrative, vom arăta procesul implicat în realizarea și vânzarea unui NFT folosind platforma NFT Rarible și platforma de plată pentru criptomonede MetaMask. Rețineți că aceste două platforme sunt alese doar pentru a arăta cum funcționează procesul și nu înseamnă că spunem că sunt cel mai bun serviciu de utilizat. Ați putea lua în considerare utilizarea oricăreia dintre platformele menționate mai sus și multe altele în plus și, în majoritatea cazurilor, veți urma un proces similar. Vă recomandăm să verificați cât mai atent taxele implicate înainte de a alege (vom reveni la taxe mai târziu).

01. Cumpărați niște criptomonede pentru a vă finanța portofelul

Toate platformele de licitație NFT menționate mai sus vor dori să plătească în avans pentru a „moneta” un NFT, care este procesul care transformă opera ta de artă într-un simbol nefungibil pe care îl poți vinde. În cele mai multe cazuri, plata trebuie făcută în criptomonedă, ceea ce înseamnă că înainte de a avea șansa de a câștiga orice criptomonedă prin vânzarea unui NFT al lucrării dvs., va trebui să cumpărați o parte pentru a acoperi taxele.

Ether (abreviat ca ETH) este moneda cea mai frecvent acceptată, deoarece este criptomoneda nativă a platformei blockchain open-source Ethereum, care este locul unde s-au lansat pentru prima dată NFT. Cu toate acestea, unele platforme încep să accepte o varietate de formate de plată și să creeze NFT-uri folosind diferite blockchain-uri (consultați ghidul nostru pentru cripto NFT pentru a afla mai multe despre care ar putea fi cel mai bun pentru dvs.).

Dacă dețineți deja ETH, va trebui să vă asigurați că îl aveți într-un portofel digital, pe care va trebui să vă conectați la platforma NFT aleasă pentru a efectua (și a primi) plăți. Dacă nu aveți monedă, există o mulțime de schimburi de criptomonede acolo unde puteți cumpăra ETH sau alte monede, dar cea mai rapidă și mai ușoară opțiune este de obicei să cumpărați ETH direct cu portofelul digital ales.

După cum am menționat, există multe opțiuni pentru aceasta, dar pentru a ilustra procesul, vom folosi MetaMask , care este disponibil ca extensie de browser și ca aplicație mobilă. Dacă preferați să utilizați alt serviciu sau dacă aveți deja un portofel digital și știți cum funcționează, treceți direct la pasul 4 . În caz contrar, vă vom vorbi despre cum să vă configurați portofelul și să cumpărați ETH în pasul următor.

02. Creați un portofel digital pentru a plăti pentru NFT

Pentru a crea un portofel digital cu MetaMask, va trebui să accesați site-ul său web și să faceți clic pe butonul albastru „Descărcare” din colțul din dreapta sus. Deoarece folosim un computer desktop, vom alege opțiunea de a instala extensia de browser, dar există și o aplicație mobilă.

Vi se va cere să confirmați că doriți să „creați un nou portofel și o expresie inițială”. Nu vă faceți griji prea mult cu privire la ceea ce înseamnă „expresie semințe” (practic este o listă de cuvinte care stochează informații blockchain). Spune da, atunci este pur și simplu o chestiune de a fi de acord cu termenii, de a crea o parolă și de a-ți trece prin unele măsuri de securitate, apoi vei avea contul configurat.

03. Adăugați niște criptomonede în portofel

După ce v-ați configurat portofelul MetaMask sau orice portofel digital, va trebui să adăugați niște ETH. Dacă nu dețineți deja ETH, va trebui să cumpărați acum, așa că faceți clic pe butonul „Cumpărați” și selectați opțiunea „Cumpărați ETH cu Wyre”. Veți fi direcționat către un ecran în care puteți utiliza fie Apple Pay, fie un card de debit pentru a cumpăra ETH. Rețineți că, dacă preferați să nu vă despărțiți încă de bani, puteți lăsa această etapă pentru mai târziu; necesită doar un pic mai mult (veți dori să verificați taxele platformei NFT alese pentru a ști cât va trebui să cumpărați).

Jargonul implicat în lumea criptomonedei poate face ca această parte a învățării cum să faci și să vinzi un NFT destul de descurajantă, dar cumpărarea de monedă este de fapt foarte ușor de făcut. Fiți conștienți de faptul că, la fel ca bitcoin și multe alte criptomonede, valoarea Etherului poate fluctua enorm. Numai în 2021, prețul pentru 1 ETH a trecut de la sub 1.000 USD la aproximativ 4.700 USD în momentul scrierii, cu multe vârfuri și minime pe drum. Este perfect posibil ca prețul monedei să oscileze cu câteva sute de dolari SUA în doar câteva ore.

04. Conectați-vă portofelul la o platformă NFT

Majoritatea portofelelor digitale funcționează într-un mod similar. Indiferent pe care l-ați ales, va trebui să îl conectați la platforma NFT pe care o veți folosi pentru a vinde NFT. În scopuri ilustrative, folosim Rarible, dar există multe alte platforme NFT din care să alegeți și procesul va fi, în general, similar cu ceea ce descriem mai jos.

Accesați Rarible.com (prezentat mai sus). În colțul din dreapta al ecranului, există un buton care scrie „Conectează portofelul”. Faceți clic acolo, iar pe următorul ecran, vi se va cere furnizorul dvs. de portofel, care este cazul nostru este MetaMask. O fereastră pop-up vă va oferi opțiunea de a vă conecta portofelul la Rarible. Faceți clic pe „Următorul”, apoi „Conectați”, acceptați termenii și condițiile și confirmați că aveți peste 13 ani.

05. Încărcați fișierul pe care doriți să îl transformați într-un NFT

Deci, acum aveți un portofel conectat la ETH pentru a efectua plata, sunteți gata să știți cum să faceți și să vindeți un NFT. Pe site-ul Rarible, faceți clic pe butonul albastru „Creați” din dreapta sus. Apoi vi se vor oferi opțiuni pentru a crea o singură lucrare unică sau pentru a vinde același articol de mai multe ori. În acest exemplu, vom opta pentru „Single”. Acum trebuie să încărcați fișierul digital pe care doriți să îl transformați într-un NFT. Rarible acceptă fișiere PNG, GIF, WEBP, MP4 și MP3, cu o dimensiune de până la 30 MB.

Pentru a ilustra, am creat o piesă de artă îngrozitor de ironic, inspirată de controversată a lui David Hockney din metroul londonez . Încărcați fișierul digital (sperăm că mult mai bine) și, în dreapta, veți vedea o previzualizare a postării dvs. NFT. 

06. Stabiliți o licitație pentru NFT

Advertisement

În următoarea parte a formularului, va trebui să alegeți cum să vă vindeți opera de artă NFT. Există trei opțiuni. „Preț fix” vă permite să setați un preț și să vindeți NFT instantaneu (mai degrabă ca opțiunea „Cumpărați acum” de pe eBay). Opțiunea „Licitație nelimitată” va permite oamenilor să continue să facă licitații până când veți accepta una. În cele din urmă, „Licitația cronometrată” este o licitație care durează doar o perioadă stabilită. Aceasta este opțiunea pe care o vom alege ca exemplu.

Acest lucru ne duce la partea cea mai dificilă: alegerea unui preț minim. Vinde-ți NFT-ul prea ieftin și taxele enorme îți vor înghiți profitul, eventual chiar să plece din buzunar. Ne vom stabili prețul la un ambițios 1 ETH (în prezent 4.700 USD) și vom oferi oamenilor șapte zile pentru a face licitații.

În continuare, aveți opțiunea „Deblocați odată achiziționat”. Acest lucru vă oferă șansa de a oferi eventualului dvs. cumpărător o versiune completă, de înaltă rezoluție a artei dvs. și/sau material suplimentar printr-o pagină web secretă sau un link de descărcare. Mai jos este cea mai confuză opțiune, intitulată „Alege colecția”. Aceasta este o întrebare foarte tehnică despre modul în care este configurat blockchain-ul. Opțiunea implicită aici este „Rarible” și vă sfătuim să o lăsați așa. 

07. Adăugați o descriere pentru a vă vinde NFT

Acum puteți adăuga un titlu și o descriere pentru înregistrarea dvs. Pentru a maximiza șansa ca NFT-ul dvs. să se vândă, ar trebui să vă gândiți la asta. Apoi vi se cere să luați în considerare ce procent din redevențe doriți să pretindeți pentru orice revânzare a artei dvs. în viitor. 

Din nou, acesta este un act de echilibru, deoarece un procent mai mare vă va aduce mai mulți bani pe vânzare pe termen lung, dar, de asemenea, va descuraja oamenii să vă revândă arta în primul rând, deoarece vor fi mai puțin probabil să facă profit pentru înșiși. În cele din urmă, există un câmp opțional pentru a adăuga proprietățile fișierului. Cu toate astea, aproape ai terminat. 

08. Plătiți taxa de listare pentru a vă vinde NFT (dar fiți avertizat!)

Ultimul pas pentru a învăța cum să creați și să vindeți un NFT este să faceți clic pe „Creați articol” și veți fi invitat să vă conectați cu portofelul pentru a plăti taxa de înregistrare. Dacă nu aveți suficiente fonduri în portofel, nu vă faceți griji: nu va trebui să începeți din nou. Doar faceți clic pe pictograma portofel din colțul din dreapta sus al ecranului și vi se va oferi opțiunea de a adăuga fonduri direct în Rarible. 

Înainte de a face acest lucru, doar un ultim cuvânt de avertisment. Taxa de listare poate părea scăzută: în cazul nostru a rezultat la doar 5,91 USD în dolari SUA. Dar acesta este doar începutul. Înainte de a putea merge mai departe, va trebui să acceptați o taxă suplimentară pentru a vă genera efectiv NFT, care în cazul nostru ar fi fost echivalentul a 42,99 USD în ETH. Dacă cineva vă cumpără efectiv NFT, va trebui să plătiți o taxă de comision pentru vânzarea NFT, plus o taxă de tranzacție pentru transferul banilor din portofelul cumpărătorului în al dvs. În opinia noastră, nimic din toate acestea nu era extrem de clar pe site-ul Rarible în momentul în care am încercat-o.

Ne-ar plăcea să putem explica, clar și simplu, cum să calculăm costul potențial al creării și vânzării unui NFT, dar natura confuză a tehnologiei blockchain, fluctuațiile sălbatice ale valorilor criptomonedelor și lipsa de transparență pe platformele în sine. face din asta o sarcină imposibilă. Într-adevăr, trebuie să-ți asumi riscul și să aștepți și să vezi cât de mult ești taxat în general dacă faci o vânzare și să speri că vei mai obține un profit.

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro