miercuri, septembrie 27, 2023
Serialul Hackervile

Marea Britanie avertizează că Occidentul trebuie să se pregătească de atacuri cibernetice masive din partea Rusiei


Regatul Unit a avertizat marile companii, vineri, că ar putea urma un val de atacuri cibernetice din partea Rusiei, în condițiile în care criza din Ucraina se adâncește, iar Putin ar putea lua decizia de a ataca țara vecină, relatează Reuters.

Centrul Național pentru Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a avertizat marile companii cu privire la aceste potențiale atacuri și le-a transmis că trebuie să-și accentueze capacitățile de apărare în fața atacurilor cibernetice, în contextul accentuării tensiunilor în criza din Ucraina.

De-a lungul mai multor ani, vedem un tipar de comportament malițios al Rusiei în spațiul cibernetic”, spune Paul Chichester, director de operațiuni la NCSC.

Anterior, printr-un atac cibernetic asupra Ucrainei, la începutul lunii, hackerii au transmis țării „să se teamă” și că „trebuie să se aștepte la ce e mai rău”. Ucraina spune că Rusia este cea care a lansat atacul.

Incidentul din Ucraina seamănă izbitor cu activități similare ale Rusiei pe care le-am mai văzut înainte”, a spus Chichester.

Oficialii din domeniul cibernetic din Regat spun că Rusia reprezintă cea mai mare amenințare imediată pentru Occident, însă dezvoltarea rapidă a tehnologiei chineze prezintă o problemă mult mai mare pe termen lung.

Editor : Adrian DumitruSource link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro