marți, martie 5, 2024
Serialul Hackervile

Ucraina: Există indicii că în atacul împotriva site-urilor guvernamentale au fost implicați hackeri care au legături cu Rusia


Serviciul de de securitate al Ucrainei a anunțat vineri că a descoperit indicii că atacul cibernetic împotriva mai multor site-uri guvernamentale este legat de grupuri de hackeri asociate cu serviciile de informații rusești, scrie Reuters.

„Toate detaliile incidentului sunt documentate în cadrul anchetei desfășurate. Până acum, putem spune că există indicii de implicare în incident a unor grupuri de hackeri asociate cu serviciile speciale ale Federației Ruse”, se arată într-o declarație a serviciului ucrainean de securitate, SBU, citată de Reuters.

Site-urile guvernului din Ucraina au fost ținta unui „masiv atac cibernetic”, desfășurat joi seara. Atacul a conținut un mesaj cu avertismentul: „Temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău”.

„Ucraineni! Toate datele voastre personale au fost încărcate pe rețeaua publică. Toate datele din calculatoare au fost distruse și sunt imposibil de recuperat”, s-a arătat în mesajul scris în ucraineană, poloneză și rusă, apărut pe site-urile sparte ale instituțiilor guvernamentale din Ucraina vizate de atac.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe ucrainean a declarat că este „prea devreme” pentru a preciza cine s-a aflat în spatele acestui atac dar a sugerat că Rusia s-a aflat în spatele unor atacuri similare în anii trecuți.

„E prea devreme să tragem o concluzie, dar avem un lung istoric de atacuri rusești împotriva Ucrainei”, a spus oficialul ucrainean.

Editor : Bogdan PacurarSource link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro