sâmbătă, septembrie 23, 2023
Noutati

Hackeri români au stat în spatele uneia dintre cele mai mari grupări de hackeri din istorie. 2021

1.600 de victime, 500.000 de dolari câștigați și o anchetă în care au fost implicați polițiști din 17 țări. Doi constanțeni făceau parte din gruparea de hackeri acuzată că a terorizat zeci de țări de pe toate continentele.

Ofițer crimă organizată: Suspecții noștri au aderat prin intermediul unor forumuri de specialitate, de pe dark web. Odată admiși în platformă, au lansat atacuri și ulterior au împărțit profiturile câștigate.

De la firme mici și până la multinaționale, hackerii au atacat tot. Agenții FBI au intrat pe fir atunci când infractorii au blocat serverele unor instituții cheie din Statele Unite ale Americii.

Cătălin Coșoi, expert în securitate cibernetică: Au targetat companii de infrastructură critică, care ofereau hrană sau energie în Statele Unite. Într-o companie normală, cand o targetezi, o afectezi doar pe ea, dar când te duci la o companie de infrastructură critică, afectezi inclusiv clienții. Investigația s-a grăbit pentru a stopa, a pune frică în rândul lor.

hackeri

Hackerii au profitat și de pandemie. S-au folosit de COVID-19 pentru a păcăli sute de oameni

Din rețea făceau parte zeci de membri. Totul pornea de la un grup mic de infractori, numit nucleu. Ei produc virusul, iar mai apoi îl pun la dispoziția celor care vor să se alăture. Ei se numesc afiliați și rolul lor este să distribuie virusul prin mailuri, iar mai apoi să ceară recompense.

O aripă a rețelei, condusă de un ucrainean, a produs un imens scandal în Statele Unite. A blocat serverele firmei de IT Kaseya, una dintre cele mai mari din America. După ce au avut acces la datele companiei, hackerii au putut să pună mâna imediat și pe serverele firmelor care foloseau produsele Kaseya.

Hackerii au profitat și de pandemie. S-au folosit de COVID-19 pentru a păcăli sute de oameni. Au blocat inclusiv serverele unor spitale.

Ofițer crimă organizată: Un atacatator poate să trimită mailuri și în conținutul lor să treacă informații despre situația COVID, ceea ce îl face mult mai atractiv pentru un utilizator nepregătit.

Studiile arată că 70% dintre companii ar fi dispuse să plătească recompensele cerute de hackeri, dar asta nu le garantează că serverele lor vor fi în cele din urmă deblocate.

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro