Vrei sa ai o criptomoneda doar a ta? Uite cum poti sa creezi una 2021
Sumar
Criptomoneda.Suntem in era criptomonedelor cu tranzactii de miliarde de dolari. In ultimele luni au aparut peste 1000 de milionari cu varste intre 19 si 35 de ani. 354 dintre ei au propriile monede, iar ceilalti din tranzactionarea acestor monede.
Ce sunt criptomonedele?
Criptomonedele, care sunt denumite uneori și monede virtuale sau bani digitali, nu sunt în realitate bani, asemenea dolarilor, lirelor sau euro. Acestea sunt în totalitate digitale, ceea ce înseamnă că există doar în mediul online și că nu sunt acceptate de niciun stat. Criptomonedele există în baze de date cu reguli speciale care condiționează modul în care acestea sunt oferite diferitelor persoane. Important de reținut este că nu oamenii ci formulele matematice decid acest lucru.

Criptomonedele populare sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Ripple. Imaginează-ți că acestea sunt asemenea jetoanelor din parcurile de distracții sau creditelor pe care le cumperi pentru o anumită aplicație sau un anumit joc. Criptomonedele se comportă exact ca banii, dar odată ce te afli în posesia lor, acestea pot fi folosite pentru a schimba bunuri sau servicii.
Criptomonedele sunt speciale pentru că se bazează pe o rețea peer-to-peer. Aceasta înseamnă că fiecare posesor de criptomonede, cum ar fi Bitcoin, păstrează o copie a tuturor tranzacțiilor. Astfel, în momentul în care îi oferi prietenei tale „Ioana” o criptomonedă, rețeaua înregistrează acel token și fiecare persoană din rețea află că aceasta și-a schimbat proprietarul. Din acest motiv, nu poți să-i oferi atât „Ioanei”, cât și prietenului tău „Bogdan” același token. Complicat, dar simplu!
Toate criptomonedele sunt puțin diferite, dar toate împărtășesc următoarele caracteristici:
- Sunt unidirecționale. După ce trimiți o criptomonedă și rețeaua a confirmat tranzacția, nu o mai poți lua înapoi, decât dacă prietenul tău îți va trimite una înapoi.
- Nu este necesară o carte de identitate. Rămâi, în mare parte, anonim. Ai nevoie doar de un portofel digital.
- Sunt rapide și pot fi obținute de oricine, oriunde în lume. Tranzacțiile sunt transmise imediat în toată rețeaua și sunt confirmate în câteva minute.
- Numărul criptomonedelor este limitat. Cantitatea totală este controlată de rețea.
Ce sunt Tokeni sau Jetoane?
Un token (jeton) este o unitate de valoare emisă de o organizație, acceptată de o comunitate și susținută de un blockchain existent. Jetoanele sunt doar un subset de criptomonede care sunt construite deasupra altor blockchains.
O organizație creează jetoane în contextul unui model de afaceri specific, astfel încât să poată încuraja interacțiunea utilizatorilor și să distribuie recompense între participanții la rețea. Aceste jetoane au mai multe utilizări, dar pot fi împărțite în jetoane de securitate și jetoane utilitare.

Jetoanele de securitate sunt similare acțiunilor tradiționale, deoarece valoarea lor este derivată dintr-un activ extern negociabil.
Acestea sunt emise în Oferte inițiale de monede (ICO) și, odată ce autoritățile de reglementare și guvernele decid asupra unui cadru de reglementare, cel mai probabil vor fi tratate ca valori mobiliare obișnuite.
Un jeton de utilitate acordă deținătorilor săi accesul la produsul sau serviciul viitor al unei companii înainte de a putea fi livrat, la fel ca atunci când o librărie acceptă precomenzi pentru o carte care încă nu a apărut.
Deoarece valoarea lor nu este direct asociată cu proprietatea, aceste jetoane ar putea fi, de asemenea, scutite de legile care vor fi aplicate probabil omologilor lor de securitate. Ele pot fi o metodă populară de strângere de fonduri în care o companie ocolește investitorii instituționali tradiționali și capitalurile de risc, mergând direct la clienții săi.
De ce contează distincția dintre cei doi termeni?
Dacă doriți să înțelegeți lumea criptomonedelor și blockchain-ului, trebuie să fiți conștienți de terminologie și definiții. Jetonul și criptomoneda sunt foarte des utilizate interschimbabil în mainstream, ceea ce adaugă doar confuzie, dar cel puțin acum veți putea discerne care este.
În timp ce o criptomonedă funcționează independent și folosește propria sa platformă, un simbol este doar o criptomonedă construită deasupra unui alt blockchain preexistent. Toate jetoanele sunt jetoane, dar nu toate jetoanele sunt jetoane.
Din punctul de vedere al investitorilor, aceasta este o diferență esențială, deoarece oferă o măsură cheie pentru a evalua potențialul oricărui cripto-activ.
Dacă analizați o criptă independentă care are mai multe proiecte, fiecare cu jetoanele native construite pe blockchain-ul său, știți că este un produs de încredere de încredere de mulți dezvoltatori, care vă crește potențialul de câștig. Cu cât mai multe aplicații sunt construite pe acel blockchain, cu atât mai bine.
Asta nu înseamnă că este singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere, dar este, de obicei, un bun predictor al succesului pe termen mediu al cripto-ului – alte proiecte au analizat piața și au decis că este cea mai bună alegere a acestora, deci într-un fel , le puteți coopta opțiunea.
În schimb, dacă evaluați valoarea potențială a unui proiect bazat pe simboluri, vă ajută dacă este susținut de un blockchain foarte respectat, cum ar fi EOS sau Ethereum.
Nu neglija niciodată valoarea de a-ți face propriile cercetări. Acum știi diferența dintre jetoane și criptomonede, dar mai sunt multe de descoperit.
Urmareste video si descarca smartcodul:
Mai jos aveti smartcode-ul pentru a creea o moneda. Se poate downloada gratuit doar pe site-ul nostru www.hackerville.ro
Sustine proiectul cumparand cartea in format electronic

Hackerville: Drumul spre Inchisoare (format pdf)
Cartea conține viața unui băiat timid, cuminte, căruia îi plăcea să învețe și cu frica de Dumnezeu. în final, acest băiat ajunge în spatele gratiilor, în urma unui șir de infracțiuni: fals de moneda, fals de identitate, frauda informatica, liderul unui grup de crima organizata.
Acest băiat sunt eu, Tîrca George, și da, am fost un băiat timid, cuminte, și da, am ajuns unul dintre cei mai mari infractori. Întrebarea care mereu mi-am pus-o și care alți oameni îmi pun este: “Cum s-a întâmplat asta? “Cum băiatul ăla cuminte a ajuns să facă așa ceva?” răspunsul este pe atât de ușor pe cat este de greu. Am zis răspunsul, de fapt sunt mai multe răspunsuri, dar analizând, găsesc un factor comun: Hackerville.