sâmbătă, septembrie 23, 2023
Noutati

24-02-2021: Retea de hackeri din Valcea , destructurata cu ajutorul italienilor. Suma furata de acestia este imensa

Retea de hackeri.Poliţişti din România şi din Italia au efectuat marţi, o acţiune operativă care a avut drept scop destructurarea unei reţele specializată în fraudă informatică şi spălare de bani.

Misiunea ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate, a procurorilor D.I.I.C.O.T., din Vâlcea şi Bistriţa-Năsăud, dar şi a colegilor din cadrul Polizia Postale Genova, a avut la bază un ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare italiene.  Marţi, atât în România, cât şi în Italia s-au efectuat mai multe percheziţii domiciliare.   

retea de hackeri

Retea de hackeri.Poliţiştii români au efectuat cinci percheziţii domiciliare în cele două judeţe menţionate, din care patru în Vâlcea, ocazie cu care s-au pus în aplicare trei mandate europene de arestare.   Ancheta Parchetului din Genova – Italia a scos la iveală faptul că 13 persoane au constituit, în capitala Liguriei, un grup infracţional organizat specializat în fraudă informatică şi spălare de bani.   

În perioada ianuarie 2020 – februarie 2020, acesta au comis fraude informatice prin intermediul mai multor platforme online, prin postarea de oferte false, creând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de euro.      

Cum acţionau hackerii

Retea de hackeri.Membrii reţelei au dechis conturi bancare pe numele unor persoane nevoiaşe, în schimbul unor sume de bani. Prin intermediul acestora erau transferaţi banii proveniţi din fraudele on-line. „Se crea astfel un adevărat circuit financiar prin care transferau banii din conturile persoanelor vătămate, în conturile aşa numiţilor “money mules”, pentru ca mai apoi sumele să fie retrase şi împărţite între membrii grupului infracţional care le aduceau într-un final pe teritoriul României”, se specifică într-un comunicat al celor de la DIICOT.

Două apartamente şi două maşini, sechestrate  

Retea de hackeri.În urma percheziţiilor, poliţiştii români au fost confiscate mai multe sume în lei şi valută, documente, calculatoare, aur şi telefoane mobile şi s-a pus sechestru pe două apartamente şi două autoturisme: 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, şase laptopuri, opt tablete, două harduri externe, un card microSD, o colecţie numismatică şi mai multe documente.   

Cele patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, pentru a fi introduse în arest preventiv, iar de aici urmează să fie predate autorităţilor italiene.   

Retea de hackeri.Tot marţi, şi în Italia, au fost efectuate 12 percheziţii în urma cărora opt persoane au fost arestate preventiv, se mai specifică într-un comunicat al celor de la DIICOT.     „La percheziţiile efectuate ca urmare a unor activităţi investigative desfăşurate începând cu luna ianuarie 2020 au participat şi poliţişti din cadrul Polizia Postale Genova. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Vâlcea şi IJJ Bistriţa-Năsăud”, mai precizează aceeaşi sursă.

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro