Trei hackeri romani au furat sute de date bancare din baza de date a lantului de restaurante Subway. Doi dintre ei au fost prinsi in urma unei actiuni ca in filmele cu spioni. Bilete de avion false, o agenta sub acoperire 2021
Presupusul șef al unei bande de hackeri romani acuzat că a pătruns și a furat datele cardurilor de plată de la sute de restaurante Subway a făcut știri la sfârșitul lunii trecute, când a fost extrădat pentru a fi acuzat în Statele Unite. Dar poate că povestea mai interesantă este modul în care cei doi presupuși complici ai săi au fost ademeniți aici de agenți ai serviciilor secrete americane sub acoperire , care au promis că îi vor dus pe bărbați cu dragoste și bogății.
Adrian-Tiberiu Oprea, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat marți, în urmă cu o săptămână, la o instanță federală din New Hampshire, după ce a fost extrădat din Constanța, România pentru a fi acuzat de piraterie în terminalele punctului de vânzare de la peste 150 de restaurante Subway și cel puțin alte 50 de restaurante comercianții cu amănuntul.
Oprea s-a numărat printre cei patru bărbați inculpați anul trecut sub acuzația de conspirație pentru comiterea fraudelor informatice, fraudelor prin cablu și accesului la dispozitiv.
Doi dintre presupușii complici ai lui Oprea au ajuns la Boston într-o zi distanță în august 2011 și au fost arestați imediat după ce au părăsit zborurile respective. Știrile anterioare au menționat arestările și detențiile lor în Statele Unite, dar toate relatările pe care le-am citit au neglijat menționând un fapt foarte interesant: ambii bărbați au intrat în țară din propria voință.
Am vorbit săptămâna trecută cu Michael Shklar , apărătorul public numit de Iulian Dolan, în vârstă de 27 de ani – autoritățile omului spun că l-au ajutat pe Oprea să vândă conturile de carduri de credit și de debit recoltate în spargeri. Potrivit lui Shklar, agenții serviciilor secrete americane și-au păcălit clientul să viziteze voluntar Statele Unite, dându-se drept reprezentanți ai unei stațiuni și cazinouri locale care îi ofereau o escapadă gratuită în weekend.
„Clientul meu a fost de fapt suficient de inteligent ca să spună:„ Oh, nu cred asta. De ce m-ai invita la un weekend gratuit? Și, practic, i-au spus: „Ei bine, știm că pariați online și am vrea să vă organizăm un weekend pentru că ne dă o senzație cosmopolită”.
Shklar a spus că se pare că clientul său a fost luat de șmecherie și a crezut că a ajuns la o relație cu angajata cazinoului care l-a invitat. Dolan nu știa asta, dar Serviciul Secret și cazinoul au creat o linie telefonică dedicată pentru „angajatul” de sex feminin și i-au dat un e-mail cu numele de domeniu al cazinoului. Când o Dolan suspectă a încercat să-și verifice povestea, a verificat. Biletul de avion în sine a fost chiar cumpărat de cazinou, în cazul în care Dolan a verificat și acel detaliu.
Aparent convins că se îndrepta spre un weekend de distracție, Dolan a împachetat o valiză cu haine în valoare de trei zile – plus bijuterii pentru fostul său prieten de cazino – și a sărit într-un zbor gratuit de la București la Aeroportul Internațional Logan … unde i s-a oferit brățări de argint.
“A sosit în SUA cu niște haine, un colier ieftin, un pic de bani și trei cutii foarte mari de prezervative românești cu gust de struguri”, a spus Shklar.
Anchetatorii au adoptat o abordare diferită cu C.I.B , tânărul de 26 de ani din Ploiești, România care este acuzat că a achiziționat carduri de debit și de credit furate de la Dolan. Anchetatorii citaseră Yahoo! , GoDaddy și alți furnizori de comunicații să spioneze e-mailurile lui Butu. Informațiile obținute din aceste mesaje includeau destul de multe informații despre locul în care călătorise, barurile pe care le vizitaseră, prietenii săi etc.
Înarmați cu aceste informații, anchetatorii americani l-au contactat pe Butu dându-se drept o femeie atractivă pe care o întâlnise în timp ce se afla în Franța cu aproximativ un an mai devreme. Potrivit lui Shklar, Butu credea că vine în Statele Unite pentru a întâlni o chelneriță Hooters, bogată în mod independent, care a spus că lucrează la lanțul de restaurante pentru asigurarea de sănătate și pentru că îi plac oamenii.
„El coboară din avion și îl prind, iar cătușele nici măcar nu au blană pe ele”, a spus Shklar.
Serviciul secret a refuzat să comenteze înregistrarea acestei povești, invocând cazul juridic în curs.
Al patrulea bărbat inculpat anul trecut în legătură cu cazul de piratare, F.R , 23 de ani, din Rimnicu Vilcea, România, rămâne în libertate. Dacă sunt condamnați, inculpații se confruntă cu maximum cinci ani de închisoare pentru fiecare acuzație de conspirație pentru a comite fraude legate de computer, 30 de ani de închisoare pentru fiecare acuzație de conspirație pentru comiterea fraudelor bancare și cinci ani de închisoare pentru fiecare acuzație de conspirație pentru a comite acces fraudă de dispozitiv. De asemenea, aceștia se confruntă cu amenzi de până la dublul cuantumului pierderii și restituirea prejudiciului.
Pingback: „Operațiunea Caraibe”: Autoritățile Mexicane Anunță Că Au Blocat Zeci De Conturi Ale Unei Grupări De Români Care Clona Carduri în Cancun Citeşte întreaga ştire: „Operațiunea Caraibe”: Autoritățile Mexicane Anunță Că Au Blocat Zec
Pingback: Video: Politia Din Bucuresti Reuseste Sa Prinda Cea Mai Mare Traficanta De Ghiocei. Filmarea Arata Cum Bravii Politisti Reusesc Sa Elimine Capul Acestei Grupari 2021 -
Pingback: Gaina Operata.O Femeie Din Colorado A Cheltuit 10.000 De Dolari Pentru A Salva Viața Găinii Sale De Companie. Gaina Avea Probleme La Inima -
Pingback: Video: Doi Frati Impuscati Chiar La Nunta Unuia Dintre Ei. 2021 -
Pingback: Unei Femei Din Bucuresti, I S-a Cerut Sa Doneze 132.000 De Euro.Cei Care Au Cerut Asta, Erau Niste "călugări" -
Pingback: DIICOT: Grupul De Hackeri Români Atacă Bănci și Companii Din România, Italia și SUA 2021 -