marți, martie 5, 2024
Noutati

Doi români arestati de politia din UK pentru că îi ajuta pe hackeri să învingă programele antivirus 2021

Cei doi romani arestati au ajutat clienții cibernetici să încorporeze codul lor rău intenționat în software legitim și, de asemenea, să-și testeze malware-ul împotriva instrumentelor antivirus, potrivit Europol.

Poliția a arestat doi români pentru că ar fi ajutat hackerii să-și rafineze atacurile malware pentru a bate software-ul antivirus.

Vineri, Europol a anunțat că i-a eliminat pe cei doi suspecți pentru că rulează Cyberseal și Dataprotector, o pereche de servicii online capabile să cripteze codul computerului în malware, făcând procesele mai greu de detectat. 

„Aceste servicii au fost achiziționate de peste 1.560 de infractori și utilizate pentru a cripta mai multe tipuri diferite de malware, inclusiv troieni cu acces la distanță, fură de informații și ransomware ”, a spus agenția europeană de aplicare a legii. 

doi romani arestati

(Credit: YouTube)

Prin cumpărarea serviciilor, celor doi romani arestati, hackerii au reușit să ascundă și să încorporeze atacurile lor malware într-un software legitim, care ar putea fi apoi distribuit utilizatorilor de internet nebănușiți. Site-ul Cyberseal conținea, de asemenea, tutoriale video utile și oferea asistență pentru clienți, permițând hackerilor începători să folosească și serviciul. 

Pe lângă toate acestea, românii ar fi condus Cyberscan, ceea ce ar putea permite clienților să-și testeze problemele de malware împotriva software-ului antivirus . Potrivit Europol, românii arestați își ofereau serviciile în subteranul cibernetic din 2010.

„Clienții lor au plătit între 40 și 300 USD pentru aceste servicii de criptare, în funcție de condițiile de licență”, a adăugat agenția. Pentru a testa malware-ul împotriva instrumentelor antivirus prin Cyberscan, românii au perceput între 7 și 40 USD. 

Autoritățile române adaugă că serviciile au contribuit la îmbunătățirea a până la 3.000 de fișiere malware, care au fost apoi utilizate pentru a lansa atacuri cibernetice pe tot globul. 

Anchetatorii europeni și FBI au lucrat împreună pentru a elimina serverele care rulează serviciile de rafinare a programelor malware. Prin urmare, site-ul web pentru Cyberseal este acum offline. În plus, polițiștii din România au efectuat patru percheziții domiciliare în București și Craiova, unde locuiau suspecții.

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro