vineri, mai 24, 2024
Noutati

Român cu arsuri grave, transferat în străinătate. «Mirosea, nu a fost spălat nici măcar cu apă și săpun», acuză medicul care îl îngrijeşte 2021

Un bărbatul din Constanța care a suferit arsuri grave și a fost transferat la un spital din Belgia, la o săptămână de la accident, a ajuns acolo cu rănile necurățate, având patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România, acuză medicul Ciprian Isacu, cel care îl îngrijește pe pacient în Belgia. Acesta este român.

Bărbatul are 52 de ani și a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, după ce s-a electrocutat la locul de muncă. El a fost transferat vineri în Belgia, cu o aeronavă militară, după o săptămână de așteptare. După accident, el fusese dus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a fost ținut în secţia de Terapie Intensivă, iar înainte de a fi transferat în Belgia, el fusese mutat la Spitalul Floreasca din Capitală.

arsuri grave

Într-o intervenție la Digi 24, medicul care îl tratează pe bărbat în Belgia, Ciprian Isacu, a acuzat că pacientul a ajuns cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni!”

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! 

Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori.

Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu.

Creşte numărul morţilor după incendiul de la Institutul Matei Balş

Vineri, 29 ianuarie, s-a produs un incendiu la parterul Pavilionului 5 al Spitalului Matei Balş, în care se aflau pacienţi cu COVID-19. În aceeași zi, au fost anunțate cinci decese. O zi mai târziu, s-a raportat al șaselea deces, după o gafă a Ministerului Sănătății. A șaptea victimă a incendiului de la „Matei Balș” a fost raportată pe 31 ianuarie. Cel de-al optulea deces a fost anunțat de Ministerul Sănătății pe 1 februarie. Pe 2 februarie inca doua persoane au decedat

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro