sâmbătă, septembrie 23, 2023
Noutati

Politia londoneza aresteaza un hacker roman care virusa bancomatele 2021

Un hacker roman a fost arestat și acuzat de conspirație în legătură cu implicarea sa într-o prolifică campanie de malware pentru ATM.

E. L. , în vârstă de 30 de ani, din Bacău, România,a fost arestat de către poliția londoneză a echipei regionale de fraude din Londra (LRFT), condusă de poliția orașului Londra marți, 20 septembrie.

Se crede că Leahu este membru al unei bande europene de piraterie a bancomatelor care a furat peste 1,5 milioane de lire sterline (2 milioane de dolari) de la bancomatele din Marea Britanie din 2014, folosind malware-ul ATM pentru a ocoli controalele de securitate.

hacker roman

Banda a intrat fizic în bancomate pentru a încărca direct malware pe mașini, permițându-i să retragă „cantități mari de numerar”. Programul malware a fost suficient de bun pentru a se șterge pentru a-și ascunde urmele, ceea ce face dificilă identificarea vinovatului.

Trei din cinci membri ai bandei au fost arestați

Din fericire, din cauza neglijenței bandei, unul dintre membrii săi a fost înregistrat de o cameră de supraveghere ascunsă a bancomatului, care a permis polițiștilor să-l identifice și să-l aresteze.

Banda a lovit 251 de bancomate în locuri publice independente din Marea Britanie, inclusiv Londra, Portsmouth, Bognor Regis, Brighton și Liverpool, în weekendul de sărbători legale din mai 2014.

Aceasta este a treia arestare în dosar după alti doi hackeri , care au fost arestați și condamnați în 2019 la 5 și 7 ani de închisoare pentru rolurile lor în jefuirea bancomatelor vulnerabile.

Potrivit autorităților britanice, banda are cinci membri, iar ceilalți doi suspecți rămân în libertate în România. Au fost deja emise mandate de arestare europene și pe numele lor.

Poliția a asigurat, de asemenea, clienții băncii că nu sunt afectați de furt, deoarece malware-ul bandei a păcălit doar bancomatele bancare să elibereze numerar, nu din conturile clienților.

Campanii globale pentru spulberarea fraudatorilor ATM

Poliția din Marea Britanie s-a ridicat recent pentru a ajuta la eforturile internaționale de combatere a criminalității dedicate combaterii fraudei și combaterii hackerilor ATM.
“Funcționarea transfrontalieră are provocările sale, dar aplicarea legii în străinătate a fost extrem de cooperantă, în special în România”, a declarat șeful LRFT, inspectorul detectiv Matthew Mountford. „Lucrând împreună vom continua să ne asigurăm că membrii bandelor criminale organizate nu au unde să se ascundă”.La începutul acestui an, poliția europeană a arestat opt ​​membri ai unei bande internaționale de piraterie a bancomatelor care au jefuit bancomatele din toată Europa și nu numai, folosind malware Tyupkin, care le-a făcut să câștige milioane în numerar.

Făcătorii de bancomate au crescut în ultimii ani. Cu puțin peste o lună în urmă, Banca Centrală a Thailandei (BoT) a emis un avertisment către toate băncile comerciale cu privire la defectele de securitate din bancomatele lor, care au făcut hackerii peste 12,29 milioane de baht thailandez (peste 346.000 USD).

Cu câteva luni în urmă, fraudatorii de ATM-uri au reușit să fure 1,4 miliarde ¥ (aproximativ 12,7 milioane de dolari SUA) din aproximativ 1.400 de bancomate plasate în mici magazine de proximitate din Japonia.

One thought on “Politia londoneza aresteaza un hacker roman care virusa bancomatele 2021

Comentariile sunt închise.

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro