vineri, decembrie 1, 2023
Noutati

Păcăleală incredibilă tinuta secret căreia i-a căzut victimă Clubul Lazio. Italienii au plătit două milioane de euro unor hackeri în loc de a achita suma olandezilor de la Feyenoord Rotterdam. 2021

Potrivit jurnaliştilor de la Il Tempo, Clubul Lazio a fost păcăli de nişte hackeri, care au trimis un e-mail în numele lui Feyenoord, cu antetul clubului olandez.

Lazio a căzut în plasă şi a trimis ultima rată din transferul lui De Vrij, în valoare de două milioane de euro, în contul celor care au lansat atacul informatic.

Feyenoord susține că nu a avut cunoștință despre o astfel de comunicare și că nu a primit niciodată fondurile. Potrivit procurorilor care vorbesc ziarului, banii au fost urmăriți într-un cont olandez, dar nu sunt deținute de Feyenoord

clubul lazio

Campioana din Eredivisie nu a primit însă niciun cent din respectiva sumă, iar Lazio i-a reclamat în justiţie pe hackeri.

Stefan de Vrij a fost transferat de Lazio de la Feyenoord în 2014, pentru 7,5 milioane de euro, însă va părăsi în vară gruparea de pe Stadio Olimpico. A intrat în ultimele şase luni de contract cu lazialii şi a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea din capitala Italiei.

Hackerii incep sa renunte la phishing ca mijloc de a înșela utilizatorii din banii lor, deoarece temerile legate de răspândirea ransomware-ului și a atacurilor DDoS au dus la creșterea cheltuielilor pentru securitatea site-ului web, ceea ce face mai dificilă accesarea unui site.

Este, de asemenea, un alt exemplu de cât de profitabile pot fi escrocheriile de phishing, mai ales atunci când fraudatorii au cunoștințe despre oferte de profil înalt sau despre cele care implică transferuri mari.

Dealerii de artă din Londra au fost înșelați din sute de mii de lire sterline când a apărut o campanie de înșelătorie prin e-mail în noiembrie anul trecut. În acest caz, fraudatorii au reușit să intercepteze facturi PDF după ce au intrat în conturile de e-mail ale clienților, înlocuind datele bancare cu ale lor pentru a devia numerar.

Înșelătoria împotriva Lazio este un „caz clasic” de phishing prin e-mail care implică o afacere compromisă, potrivit Barry Shteiman, director de cercetare a amenințărilor la Exabeam.

“Folosind ingineria socială, hackerii îi conving pe angajați să trimită bani în conturile lor fără ca angajatul să știe că această cerere nu a venit din interiorul companiei lor. Tehnologie redusă, dar randament ridicat!” el a spus. 

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro