In 2021 hackerii ataca.Cum să vă protejați informațiile bancare online
Sumar
Hackerii ataca platile online.Serviciile bancare online și mobile fac ca gestionarea finanțelor să fie ușoară și convenabilă. Puteți plăti facturi, depune cecuri și transfera bani între defilarea Facebook și jocul Candy Crush. Au trecut vremurile vizitării unei sucursale pentru a face față sarcinilor bancare de rutină.
Și din motive întemeiate.
Hackerii ataca.Serviciile bancare online și mobile fac ca gestionarea finanțelor să fie ușoară și convenabilă. Puteți plăti facturi, depune cecuri și transfera bani între defilarea Facebook și jocul Candy Crush. Au trecut vremurile vizitării unei sucursale pentru a face față sarcinilor bancare de rutină.
Există doar o mare preocupare de care trebuie să ții cont atunci când faci bancare online: securitatea pe care hackerii ataca

Hackerii ataca.Ați spart contul bancar sau a vă fura informațiile personale și financiare poate crea nenumărate bătăi de cap. Banii ar putea fi scurtați din contul dvs. prin transferuri bancare frauduloase, de exemplu. Sau un hoț de identitate ar putea să vă folosească informațiile pentru a vă deschide cardurile de credit în numele dvs. și pentru a se delecta cu cumpărături.
Îngrijorările legate de securitatea bancară online trebuie luate în serios. La urma urmei, muncești din greu pentru banii tăi și protejarea acestora este prioritatea numărul unu.
Hackerii ataca.Băncile se bazează pe diferite măsuri de securitate, cum ar fi criptarea datelor pe 128 biți sau 256 biți, pentru a-și proteja clienții. Și există o serie de lucruri pe care le puteți face singur pentru a vă menține în siguranță informațiile bancare online.
Alegeți parole puternice și unice
Hackerii ataca.Acest lucru poate părea un sfat evident, dar alegerea parolei dvs. poate crea o deschidere pentru hackeri, chiar dacă nu vă dați seama.
Unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le puteți face cu parolele bancare online includ:
- Folosind informații personale, cum ar fi numele, adresa sau data nașterii
- Alegerea parolelor mai scurte
- Bazându-se pe cuvinte obișnuite sau combinații simple de numere
- Utilizarea aceleiași parole pentru mai multe conectări (ceea ce fac 83% dintre clienții de servicii bancare online, conform unui sondaj Cyclonis din 2018 )
- Nu actualizați parolele în mod regulat
Hackerii ataca.În timp ce faceți aceste lucruri, vă puteți face mai ușor să vă amintiți parolele, dar mai ușor pentru hackeri să vă ghicească parola și să vă acceseze informațiile bancare online. Iată câteva sfaturi pentru crearea unor parole mai puternice pentru operațiunile bancare online:
- Alegeți parole mai lungi, cum ar fi o frază, mai degrabă decât un singur cuvânt.
- Folosiți un amestec de litere mari și mici.
- Includeți numere și caractere speciale.
- Evitați secvențele obișnuite, cum ar fi „1234.”
- Evitați să utilizați informații personale, cum ar fi numele dvs., numele animalelor de companie, data nașterii etc.
- Nu stocați datele de conectare în aplicația dvs. bancară online sau mobilă.
Nu uitați să vă actualizați regulat parolele bancare online Schimbarea acestora la fiecare trei până la șase luni ar putea ajuta la scăderea șanselor ca parola dvs. să fie furată sau decodată de către hackeri. De asemenea, luați în considerare utilizarea unui manager de parole pentru a vă stoca și proteja parolele, ceea ce poate face mai ușor utilizarea acestor parole mai lungi și mai complicate.
Activați autentificarea cu doi factori dacă banca dvs. o oferă
Hackerii ataca.Autentificarea în doi sau mai mulți factori vă poate ajuta să vă intensificați jocul de securitate atunci când vă protejați informațiile bancare online.
Pe scurt, vă permite să adăugați un al doilea strat de verificare a securității pentru a vă conecta la contul dvs. bancar online sau mobil. Mai întâi, introduceți numele de conectare și parola; apoi, trebuie să treci un al doilea test de securitate.
De exemplu, poate fi necesar să introduceți un cod special, să vă verificați contul printr-un apel telefonic automat sau să identificați o imagine preselectată. Acest lucru poate face mai dificil pentru un hacker sau un hoț de identitate să vă deblocheze contul.
Hackerii ataca.Verificați la banca dvs. pentru a vedea dacă autentificarea cu mai mulți factori este o opțiune. Dacă este, este posibil să fie nevoie doar să descărcați o aplicație de autentificare gratuită pentru a vă configura contul.
Evitați Wi-Fi public
Wi-Fi-ul public este convenabil atunci când trebuie să rămâi conectat din mers, dar nu te poți baza pe acesta pentru a fi sigur. Potrivit Norton , unele dintre cele mai mari riscuri de securitate pe care le prezintă Wi-Fi public includ:
- Atacuri om în mijloc, în care hackerii sunt capabili să „ascultă” electronic activitățile dvs. bancare și alte activități online
- Transmisii de date prin rețele necriptate
- Puncte fierbinți rău intenționate
- Malware și spyware
Cea mai bună modalitate de a vă proteja informațiile bancare online atunci când utilizați Wi-Fi public este pur și simplu să nu o faceți.
Dacă trebuie să utilizați internetul pentru a accesa serviciile bancare online în timp ce vă aflați într-un loc public, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține în siguranță. Acestea includ dezactivarea partajării publice a fișierelor și lipirea cu site-uri care sunt criptate. O modalitate ușoară de a verifica criptarea este să căutați „https” în adresa URL a site-ului, care declanșează și pictograma de blocare din stânga adresei URL din browser. Firewall-ul laptopului sau al dispozitivului mobil poate semnaliza automat site-urile care sunt considerate nesigure pentru dvs.
Hackerii ataca.De asemenea, ați putea lua în considerare configurarea unei rețele private virtuale sau VPN. Aceasta creează, în esență, o rețea privată la care numai dvs. puteți accesa. Puteți configura un VPN prin dispozitivul mobil sau laptop folosind un serviciu VPN. Norton, de exemplu, oferă această caracteristică.
Înscrieți-vă pentru alerte bancare
Alertele și notificările bancare sunt una dintre cele mai simple modalități de a rămâne la curent cu activitatea dvs. bancară și de a monitoriza securitatea. În funcție de modul în care funcționează banca dvs., este posibil să vă puteți înscrie la e-mailuri sau alerte text pentru a primi notificări.
Tipurile de alerte pe care ați putea dori să le configurați includ notificări pentru noi tranzacții de credit și debit, alerte de conectare nereușite, alerte de modificare a parolei și alerte de transfer bancar de ieșire. De exemplu, dacă un hoț de identitate încearcă să se conecteze la contul dvs., veți fi informat imediat.
Hackerii ataca.Puteți apoi să vă conectați și să modificați parola pentru a o face mai sigură. De asemenea, notificările vă pot ajuta dacă cineva reușește să vă pirateze contul și să efectueze o achiziție frauduloasă. Puteți notifica banca imediat că datele dvs. bancare online au fost compromise, pentru a preveni orice activitate frauduloasă suplimentară.
Aveți grijă de escrocheriile de phishing
Phishingul este una dintre cele mai comune metode folosite de hoții de identitate pentru a avea acces la informații personale și financiare. Acest tip de înșelătorie implică, de obicei, păcălirea în a renunța la informațiile dvs.
Escrocheriile de tip phishing pot lua diferite forme, dar sunt adesea escrocherii prin e-mail. De exemplu, s-ar putea să primiți un e-mail care arăta ca și cum ar fi venit de la banca dvs., spunându-vă că trebuie să vă conectați la contul dvs. online și să actualizați informațiile.
Faceți clic pe link și vă conectați la ceea ce pare a fi un site legitim, dar este de fapt un site fals. Sau, făcând clic pe un link, se descarcă automat urmărirea malware-ului pe computerul care permite hoților de identitate să înregistreze tastele dvs.
Hackerii ataca.În ambele cazuri, ați renunțat la datele de conectare fără să vă dați seama. Din acest motiv, este important să examinați cu atenție orice e-mail care solicită informații financiare sau personale.
Verificați mai întâi adresa expeditorului e-mailului. Apoi, în loc să faceți clic pe linkuri, treceți cu mouse-ul peste ele pentru a vedea unde duce textul linkului. Dacă primiți un e-mail de la bancă prin care solicitați informații, contactați sucursala locală sau serviciul clienți pentru a verifica dacă este legitim înainte de a partaja orice detalii.
Același lucru este valabil dacă primiți un apel telefonic de la banca dvs. sau de la oricine altcineva care vă solicită informațiile bancare. O înșelătorie obișnuită de phishing, de exemplu, implică apeluri de la cineva care pretinde că este reprezentant al IRS care cere bani pentru impozite neplătite.
Dacă primiți acest tip de apel, închideți și apelați numărul înapoi și / sau efectuați o căutare pe Google a numărului pentru a verifica dacă este legitim mai întâi. Aceasta poate fi o modalitate ușoară de a testa dacă apelul este o înșelătorie.
Alegeți cu înțelepciune atunci când descărcați aplicații financiare
Hackerii ataca aplicațiile financiare, inclusiv aplicațiile bancare mobile, vă pot ajuta cu orice, de la efectuarea operațiunilor bancare la plata facturilor la trimiterea banilor la cumpărături. Dar nu toate sunt create în mod egal în departamentul de securitate.
Dacă intenționați să utilizați aplicații mobile pentru a vă banca, primul pas este să vă asigurați că utilizați aplicația oficială a băncii. Următorul pas este să fii atent cu cine îți permite să accesezi detaliile bancare online și mobile.
De exemplu, s-ar putea să vă gândiți să utilizați un robo-consilier sau o aplicație de bugetare pentru a vă gestiona banii. Aceste aplicații vă pot cere să partajați acreditările dvs. de conectare pentru activitățile bancare online, astfel încât să poată extrage informații pentru a vă crea imaginea financiară.
Asta în sine ar putea pune în pericol informațiile dvs. dacă acele aplicații secundare nu sunt sigure. Ca să nu mai vorbim, acest lucru ar putea încălca termenii și condițiile băncii dvs. Înainte de a descărca aplicații financiare din magazinul de aplicații, verificați mai întâi evaluările. Apoi, faceți câteva teme și cercetați politicile de securitate ale dezvoltatorului de aplicații și dacă acesta are un istoric al încălcărilor datelor.
Gânduri finale
Hackerii ataca.Serviciile bancare online vă oferă control asupra vieții dvs. financiare la simpla apăsare a unui buton, dar, la fel ca orice altceva online, există riscuri în ceea ce privește securitatea. Acest lucru nu ar trebui să vă împiedice să utilizați serviciile bancare online și mobile, dar înseamnă că va trebui să fiți atenți la modul în care îl abordați. Acolo pot ajuta măsurile prezentate aici.
De asemenea, nu uitați să țineți pasul cu sarcinile de menaj de securitate de bază pentru dispozitivele dvs. Instalați securitatea firewall-ului pe laptopul sau dispozitivul dvs. mobil dacă nu ați făcut încă acest lucru. Folosiți o parolă pentru a vă bloca laptopul și pentru a profita de recunoașterea facială sau blocarea amprentelor pe telefon. În cele din urmă, mențineți sistemele de operare actualizate. Fiind proactiv în gestionarea riscurilor de securitate, puteți contribui la scăderea șanselor ca informațiile dvs. bancare online să ajungă pe mâini greșite.