vineri, iunie 14, 2024
Noutati

InfinityBlack, era o grupare de hackeri majoritatea romani.La inceput de an, hackeri romani dau un tun de 950,000 de euro.

Autoritățile romane și elvețiene, susținute de Europol și Eurojust, au demontat InfinityBlack, un grup de hackeri implicat în distribuirea de date de autentificare furate, crearea și distribuirea de malware și instrumente de hacking și fraudă. 

La 6 ianuarie 2021, DIICOT a percheziționat șase adrese din cinci judete și a arestat cinci persoane despre care se crede că fac parte din grupul de hackeri InfinityBlack. Poliția a confiscat echipamente electronice, hard disk-uri externe și portofeluri de criptocurrency hardware, toate în valoare de aproximativ 100.000 euro. De asemenea, au fost închise două platforme cu baze de date care conțin peste 170 de milioane de utilizatori.

infinityblack

Hackerii vizează punctele de fidelitate pentru electronice de ultimă generație 

Grupul de hackeri a creat platforme online pentru a vinde datele de autentificare ale utilizatorilor, cunoscute sub numele de „combos”. Grupul era organizat în trei echipe cu roluri bine stabilite. Dezvoltatorii au creat instrumente pentru a testa calitatea bazelor de date furate, în timp ce testerii au analizat adecvarea datelor de autorizare. Managerii de proiect au distribuit apoi abonamente contra plăților de criptomonede.

Principala sursă de venit a grupului de hackeri provenea din sustragerea datelor de autentificare a sistemului de loialitate și vânzarea lor către alte grupări criminale mai puțin tehnice, care schimbau ulterior punctele de loialitate pentru dispozitive electronice scumpe.

Pentru a avea acces la un număr mare de conturi de clienți elvețieni, hackerii au creat un script sofisticat. Deși pierderile sunt estimate la 50.000 euro, hackerii au avut acces la conturi cu pierderi potențiale mai mari, de 610.000 euro. Rețelele, formate atât din adulți tineri, cât și din minori, au fost demascate atunci când au folosit datele furate în magazinele din Elveția.

O serie de măsuri de anchetă ale specialiștilor din Divizia de Investigații Cibernetice (DEC) ale Poliției Cantonale Vaud au făcut posibilă destructurarea rețelei de hackeri InfinityBlack, creată pentru a exploata aceste date în detrimentul întreprinderilor.

Controalele transfrontaliere au dus la prinderea  hackerilor

Odată identificată în Elveția gruparea criminală care a încasat punctele de loialitate, poliția a schimbat informații criminale și a descoperit legături cu membrii unui grup de hacking, separat, în Romania. Transmiterea datelor de pe computerele căutate între autoritățile elvețiene și romane a dus la arestarea hackerilor în Romania.

Europol a permis cooperarea strânsă între unitățile informatice din Romania și Elveția prin intermediul rețelei dedicate de ofițeri de legătură cibernetică ( J-CAT ) găzduită de Europol. De asemenea, Europol a sprijinit operațiunea, facilitând schimbul de informații și oferind suport tehnic și analitic, iar Eurojust a facilitat schimbul de informații între procurorii elvețieni și romani.

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro