HackerOne anunta: Cosmin, un tanar din Bucuresti, devine al 7-lea hacker milionar de la hackerone.com. Felicitari, Cosmin!

Întreaga echipă HackerOne este dincolo de entuziasmată de faptul că rândul hackerilor cu șapte cifre a crescut la opt în această lună.

Cosmin ( @ inhibitor181 ) este al șaptelea care se alătură acestui talentat grup de hackeri, dovedind lumii conceptul de hacking ca o carieră viabilă a devenit o realitate. Nu numai că mai mulți hackeri își câștigă cea mai mare parte sau totalitatea veniturilor din hacking, dar își câștigă și existența. În afară de cei 7 hackeri care au depășit jalonul de câștig de 1 milion de dolari, alți doisprezece au atins 500.000 de dolari în câștiguri pe viață și 146 au câștigat 100.000 de dolari, în creștere cu 50 fata de anul trecut. Aceasta plasează o carieră de hacking cu mult peste salariul mediu IT global de astăzi, de 89.732 USD. Citiți mai multe în The 2020 Hacker Report , lansat astăzi!

Ne-am așezat cu Cosmin pentru a afla cum a început, ce a contribuit la succesul său și opiniile sale despre prezentul și viitorul industriei. Felicitări, Cosmin! 

hackerone

Î: Povestește-ne puțin despre tine! Care este mânerul tău? De unde ești / locuiești?

A: Hei! Numele meu este Cosmin și numele de hacker este inhibitor181. Am 30 de ani, m-am născut și am crescut în România, București și locuiesc cu soția mea și 2 câini în Germania în ultimii 6 ani.

Î: Cum ați intrat prima dată în hacking?

A: Total din întâmplare; este intr-un fel o poveste amuzanta. În timp ce lucram ca dezvoltator, ni s-a permis să alegem pentru dezvoltarea noastră viitoare un eveniment sau curs. Eu, cu câțiva colegi, am ales un seminar practic de hacking la Hamburg și acolo am aflat despre existența platformelor de recompensare a erorilor. Destul de repede, mi-am făcut un cont, am fost slab la început, dar încet, încet am câștigat mai multă experiență și acum o fac cu normă întreagă de aproape 2 ani la HackerOne

Î: Cum arată o zi medie pentru tine? (HackerOne)

R: De obicei lucrez în timp ce soția mea lucrează și are un program diferit. Să presupunem că mă trezesc, iau micul dejun, mă apuc de hacking, îmi scot câinii pentru o pauză frumoasă și apoi mă întorc să continui hacking-ul dacă sunt încă în dispoziție. Dacă nu sunt de dispoziție sau obosit, fac altceva, de obicei ajung să joc tenis cu niște prieteni.

Î: Ce te motivează să faci hack? (HackerOne)

A: Există destul de mulți factori aici, iar combinația este ceea ce este important pentru mine:

  • Curba de învățare abruptă și procesul nesfârșit de învățare
  • Câștigurile financiare
  • Evenimentele live (am un caracter foarte competitiv)
  • În cele din urmă, îmi place foarte mult să-mi petrec timpul hacking și îmi place să încerc să rup munca altor persoane pentru a o face mai bună pentru viitor pentru toată lumea

Î: Aveți o industrie / companie preferată pe care vă concentrați? 

R: Da, am un program preferat, unul privat care mănâncă de obicei aproximativ 70-80% din timpul meu. Practic, dacă nu merg la un eveniment de hacking live, de obicei fac hack acolo. Îmi plac foarte mult aplicațiile foarte profunde în care poți învăța din eșecuri și din tot ceea ce faci sau citești. Când piesele puzzle-ului încep să se unească, este foarte plăcut și împlinitor.  

Î: Care a fost cel mai mare câștig până acum în recompensa de bug-uri? (HackerOne)

R: Programul meu preferat a avut o promoție 4x pentru critici pentru doar 24 de ore, cu încă 48 de ore în prealabil și eram în mijlocul unei descoperiri și cercetări pe care le făceam deja în ultima săptămână. A fost foarte norocos și am reușit să obțin 3 critici, câștigând 3 x 28.000 USD

Î: Care proiect v-a prezentat cea mai mare provocare de până acum? (HackerOne)

R: Foarte greu de spus, deoarece fiecare proiect este unic, are propriile sale provocări specifice și se schimbă foarte des. Am diverse proiecte la care nu pot să mă mențin, să le încep sau să le finalizez. Deci, cu riscul de a suna extrem de larg, acestea sunt cele care sunt cele mai provocatoare, cele pe care nici măcar nu le puteți începe.

Î: În opinia dumneavoastră, ce industrie este o țintă deosebit de interesantă pentru hackeri și de ce?

A: Industrii care se ocupă de PII și instituții financiare. În opinia mea, acele 2 sunt părțile critice din industria online care trebuie să fie cât mai sigure posibil.

Î: Pe ce cheltuiți banii recompensă? (HackerOne)

R: Aceasta este meseria mea de zi cu zi, o cheltuim pentru tot ce ne dorim. Nu avem hobby-uri rafinate sau ceva care mănâncă o mare parte din banii pe care îi avem

Î: Care credeți că este cel mai mare risc online cu care se confruntă companiile și oamenii obișnuiți? (HackerOne)

R: În opinia mea, furtul de identitate este cel mai mare risc. Aproape există și riscul de a vă pierde economiile de viață sau banii. Când se întâmplă unul dintre aceste lucruri, pentru a „remedia”, dacă este posibil, va trebui să cheltuiți cantități incredibile de energie și timp, care cu siguranță vă vor afecta financiar, mental și fizic.

Î: Credeți că afacerile devin din ce în ce mai deschise securității bazate pe hacker? 

R: Cu siguranță, întreprinderile mari și mici par a fi mult mai deschise securității bazate pe hacker și încep să-și vadă avantajele. De asemenea, aceștia sunt mai dispuși să investească mai mult timp și bani în ei pentru a atrage hackeri mai experimentați și a câștiga maximul din acesta.

Î: Ce sfaturi le-ați oferi aspiranților hackeri etici? (HackerOne)

R: În primul rând, pentru a realiza că acest lucru necesită timp, este o curbă de învățare incredibil de abruptă! Apoi, fii pregătit să investești timp în el. Dacă îi ai în minte pe cei 2 și mergi pe această cale, cu siguranță vei reuși. Citiți documentația, învățați să vă scrieți propriile instrumente, citiți articole de securitate, investiți timp și în cercetare, învățați să scrieți rapoartele și abordați întotdeauna obiectivul dvs. tactic și cu strategia care vi se potrivește bine. De asemenea, este foarte important să vă dați seama că dvs. și mentalitatea dvs. sunt unice, așa că nu urmați ceea ce spune X sau Y. Încercați să luați de la toată lumea mici bucăți, să le analizați și apoi să le integrați în fluxul de lucru numai dacă vi se potrivește.

Sursa HackerOne

One thought on “HackerOne anunta: Cosmin, un tanar din Bucuresti, devine al 7-lea hacker milionar de la hackerone.com. Felicitari, Cosmin!

  • Pingback: Hackeri Români Condamnați. Impreuna 60 De Ani De Inchisoare Dupa Ce Au Facut Zeci De Milioane De Dolari. Sursa Oficiala FBI -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro