marți, mai 28, 2024
Noutati

Hackeri români din Valcea ( Hackerville ), afaceri periculoase cu Camorra italiană: Mafioții italieni ajutați să spele milioane de euro, la Vâlcea 2020

Acțiune de amploare a poliției italiene, în Genova, zilele trecute. Simultan, în România, Diicot, alături de colegi din Peninsulă, făceau mai multe descinderi in Hackerville. În spatele cazului, care ascunde o presupusă spălare de bani de milioane de euro, stă o grupare periculoasă, cu legături până la mafia Camorra din Italia.

Descinderile s-au lăsat apoi cu mai multe arestări, mulți membri români și italieni au fost reținuți. Partea română din grupare acționa în județul Vâlcea. 

Firul roșu care face legătura între Italia și o organizație criminală înrădăcinată în România, la Vâlcea, trece prin Genova. Și pe această linie, au călătorit cel puțin 20 de milioane de euro pe an, strânși de hackerii români printr-o serie de escrocherii computerizate, unele comise pe site-urile de comerț electronic, spun autoritățile italiene. De aici, banii erau transferați apoi în conturi curente, pe numele membrilor din rețea.

hackerville

Unul dintre aceste nume –  Salvatore Fasano – foarte cunoscut autorităților din Italia. Genovezul a fost, la un moment dat, asociat cu una dintre cele mai violente ramuri ale clanului Casalesi Camorra. , după cum afirmă presa italiană. Bărbatul, împreună cu alte 12 persoane, a fost arestat marți, 7 iulie. Descoperirea implicării lui Fasano în anchete, desigur, a stârnit o alertă pentru anchetatori. Rolul său în grupare ar fi fost aceea de creare a unei punți de legătură între „partenerii“ români și cei din regiunea din sudul Italiei, Campania.

Bani zidiți într-o vilă din Vîlcea (Hackerville)

Treisprezece subiecți, români și italieni, sunt acuzați de asociere la grup infracțional organizat, spălare de bani și primire de bunuri furate. Românii din Hackerville implicați, conform presei italiene, sunt F. U., în vârstă de 52 de ani, și soția sa Daniela, de 49 de ani. I.I., cunoscut sub numele de Balù, de 37 de ani, și partenera sa, I.G., de 25 de ani, soții V. și M., în vârstă de 46 și 39 de ani. 

Aceștia, cu excepția ultimei persoane care este în arest la domiciliu –  au fost arestați de autoritățile române. Mai este și o altă suspectă, momentan de negăsit. În Italia, alte persoane din grup au ajuns în arest: Rossana Saverino, în vârstă de 53 de ani, Martino Armeniaco, 22 de ani, și renumitul Fasano, de 50 de ani, potrivit Il Secolo XIX.

Procurorul adjunct Marcello Maresca și managerul serviciului de poliție cibernetică, Ligur Tiziana Pagnozzi, au declarat pentru presa din Peninsulă, că anihilarea acestei rețele a necesitat munca a 50 de agenți, care au lucrat la cz încă din iulie 2018. De asemenea, autoritățile au confiscat  mai multe proprietăți, inclusiv un apartament în Certosa și o mașină și o vilă în Hackerville. În interiorul  acesteia se păstra cea mai mare parte a banilor primiți. „Erau ascunși în spatele unui zid, care era spart și construit  înapoi de fiecare dată când venea o nouă încărcătură de numerar”, au declarat italienii.

Autoritățile au ajuns astfel să descopere „artizanii“ rețelei dense de escrocherii și înșelătorii, nu doar pagube punctuale. Românii, ajunși la Vâlcea ( Hackerville), au fost interceptați prin telefoanele mobile și li s-au analizat conturile curente, acțiuni care au făcut posibilă deconspirarea rețelei care clona site-uri de vânzări diverse, apoi trăgeau țepe de zile mari celor care doreau să achiziționeze un produs, vacanțe sau chiar case de vacanță promise cu costuri de chilipir, închiriate și apoi, niciodată găsite de victime la adresa indicată. Milioane de e-mailuri, care păreau a fi trimise în numele unor bănci sau companii de asigurare, pentru a obține date de la destinatari pentru a accesa conturile lor au fost astfel aflate.

Sursa StiriDiaspora

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro