marți, mai 28, 2024
Stiai ca?

Se caută hackeri ” buni ”. Recomepnsă: 1,5 milioane euro. Google va plăti 1,5 milioane de euro pentru descoperirea unei anumite vulnerabilităţi a sistemului

Google măreşte considerabil sumele ( 1,5 milioane euro) pe care este dispus să le plătească celor ce descoperă vulnerabilităţi în sistemul de operare Android, anunţă techcrunch.com

Când Google a introdus propriul program de recompensare pentru depistarea vulnerabilităţilor sistemului Android, cea mai mare sumă care putea fi primită era de 38.000 de dolari.

milioane euro

Suma a crescut odată cu popularitatea sistemului Android. Au fost realizate tot mai multe teste, care au scos la lumină din ce în ce mai multe vulnerabilităţi. Pe acest fond, Google a anunţat în această săptămână cel mai mare premiu pentru descoperirea acestora, de 1,5 milioane euro.

Google va plăti aceasta sumă pentru descoperire modului în care un hacker poate implementa un cod fără să aibă acces fizic la dispozitiv, poate executa codul după ce dispozitivul a fost restartat, sau poate accea cipul de securitate al dispozitivului.

Sesizarea unei vulnerabilităţi care să îndeplinească aceste condiţii va fi plătită de către Google cu până un milion de euro. Dacă sesizarea este făcută pentru una din versiunile anterioare ale Android, compania va acorda un bonus de 50% care duce la suma maximă de 1,5 milioane euro.

Hackeri romani anonimi deja au inceput sa cerceteze anomaliile, inclusiv 2 tineri din Rm Valcea.

Sigur o sa gasim ceva, este imposibil sa nu gasesti nimic intr-un script asa mare. Incerc si pe partea buna, am fost destul pe cealalta parte

Spune unul dintre tineri

Daca va pricepeti la programare, nu ezitati, pana la urma vorbim de un lucru „usor” pentru cei care stiu cu ce se mananca.

Alti doi tinerii au gasit o problema la browserul Chrome.

Google ii plateste pe cei care descopera erori la produsele companiei. Sefii au oferit un premiu de 60.000 de dolari celui care descopera o modalitate de a sparge codurile cunoscutului browser Chrome.

Premiul a fost castigat de doi tineri. Unul dintre ei este un adolescent cunoscut sub numele Pinkie Pie.

Compania a remediat problema semnalata de cei doi si a intarit sistemul de operare in numai zece ore. Reprezentantii spera ca de acum incolo browser-ul sa fie cu adevarat indestructibil.

Sursa Hackerville.ro

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro