duminică, decembrie 3, 2023
Noutati

SUA, recompensă de 2 milioane de dolari pentru prinderea a doi hackeri romani

Serviciul Secret al Statelor Unite a anunțat o recompensă de 2 milioane de dolari pentru informațiile care pot duce la arestarea sau condamnarea a doi bărbați romani acuzați de piraterie în sistemul de date al Securities and Exchange Commission.

Cei doi, au achiziționat informații interne despre companiile tranzacționate public prin furtul versiunilor de testare ale rapoartelor trimestriale și anuale depuse la SEC, dar care nu sunt încă disponibile investitorilor, a declarat Serviciul Secret într-o declarație făcută pe 22 iulie.

Cei doi bărbați au câștigat peste 4,5 milioane de dolari, atât prin vânzarea informațiilor interne către alții, cât și prin tranzacționarea acestora.

Hackerii romani, originali din Alexandria și-au desfășurat schema de mai bine de un an, a spus Serviciul Secret.

recompensa

Recompensa, care constă într-un milion de dolari pentru prinderea fiecăruia dintre ei, este un pas fără precedent al Serviciului Secret. Anunțul a fost făcut de directorul serviciilor secrete din SUA, James M. Murray, într-un comunicat.

Un mare juriu federal din Districtul New Jersey i-a acuzat anul trecut pe cei doi hackeri romani de conspirație pentru fraudă cu valori mobiliare, conspirație pentru fraudă computerizată.

Cei doi romani sunt di ALexandria , potrivit informațiilor publicate de Serviciul Secret.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunțat și recompensa pe Twitter.

„Vom continua să lucrăm cu @TheJusticeDept pentru a proteja cetățenii americani și alte națiuni de a fi victimizați de criminalitatea cibernetică”, a spus el în tweet.

Lasă un răspuns

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro