Perchezitii in Rm. Valcea ( Hackerville ) intr-un dosar de frauda informatica. Noiembrie 2020

Prejudiciul estimat este de peste 1 milion de euro. Hackerville revine in forta
Hackerville

Încă de la primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Sibiu, au dat startul unei acțiuni de amploare într-un dosar ce vizează combaterea fraudelor informatic. Descinderile au loc în județele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj și în municipiul București.

Sunt în derulare 18 percheziții domiciliare și sunt puse în executare 6 mandate de aducere. Acțiunea vizează completarea probatoriului într-o cauză penală în care este cercetată o grupare de criminalitate organizată, specializată în infracțiuni de fraudă informatică și spălarea banilor, cu ramificații transfrontaliere.

 Din cercetările efectuate în cauză, până în prezent, a rezultat faptul că membrii grupării ar fi modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate. Persoanele vătămate ar fi expediat sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.

Până în prezent, s-a conturat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.

De asemenea, despre membrii grupării s-a stabilit că ar fi postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, iar ulterior ar fi deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

Hackerville

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia.

Sumele de bani obținute din săvârșirea acestui gen de infracțiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind în final folosite la achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux.

Acțiunea beneficiază de sprijinul echipelor de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sibiu, Alba, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinți și al jandarmilor.

Articol preluat de la Gazeta Valceana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro